CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, 112 personelinin sorunlarını TBMM'ye taşıdı. Arık, Sağlık Bakanı'na, atama bekleyen binlerce Acil Tıp Teknikeri (ATT) ve Paramedik varken, neden taşeron sürücü alımı yapıldığını sordu.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Sağlık Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Arık, soru önergesinde Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen 112 Acil sağlık hizmetlerinin, işlevleri gereği sürekli aktif ve tamamen insan gücü odaklı bir sistem olduğunu belirtti.

112 ekiplerinin yemek sorununa dikkat çekilen  önergede, "Hükümetin 2016 yılı için söz verdiği yemek ücretleri halen ödenmemektedir. 2015 yılında Türkiye genelinde yaklaşık 3 bin taşeron şoför alımı yapılmıştır. Oysa atama bekleyen binlerce A.T.T. ve Paramedik mezunu vardır. Bu personeller yıllardır AB kriterleri gereği sürücü olarak çalışmaktaydılar, şu an AB kriterlerinde değişiklik mi yapıldı ki A.T.T. ve Paramedik sürücüler yerine taşeron sürücü alımı yapıldı? Sağlıkta özelleştirmenin ilk ayağı yoksa 112 bünyesi midir? 

112 çalışanlarının sıkıntı ve mağduriyetleri konusundaki diğer bir husus, sağlık çalışanlarına şehitlik ünvanı verilmemesi, görev şehidi sayılmamaları. Acil sunulması gereken kamu hizmetleri (itfaiye, güvenlik) görevlerini yerine getiren kamu çalışanlarından sadece 112 çalışanlarının görev şehidi sayılmama uygulamasına artık bir son vermeyi düşünüyor musunuz? Binlerce atama bekleyen ATT ve Paramedik için 2016 yılında planlanan atama kadro sayısı var mıdır, varsa kaç kişiden oluşmaktadır, ilk atama tarihi belli midir?''