-Gülün. Gülmek bir taraftan stres hormonlarının düzeyini azaltıyor, diğer taraftan vücudun doğal savunma mekanizmalarını ve bağışıklığı güçlendiriyor. Kahkaha, özellikle kalp sağlığı için spor ve egzersiz kadar faydalı. 

-Gecede 6-7 saat uyuyanlar daha uzun yaşıyorlar. Uykunun 8 saatten fazla ve 4 saatten az olması yaşama süresini kısaltıyor. Gece uykusu çok önemli. Bir de yatak odanızın karanlık olmasına dikkat edin. Fırsat bulursanız, öğle vakti yarım saati geçmeyen uyku da çok yararlı. 

-Mutlu bir evlilik erkek için de kadın için de uzun yaşamanın anahtarlarından. Birden fazla evlilik yapanların beklenenden erken öldükleri aklınızda olsun. 

-Düzenli egzersiz yapanların daha uzun yaşadığını artık herkes biliyor. Bunun için de en uygun sporlar düzenli yürüyüş ve yüzme. 

-Düzenli seks de uzun yaşama şansını artırıyor. Seks stresi azaltıyor, mutluluğu artırıyor ve daha iyi uyumamızı sağlıyor. 

-Çok çocuğu olanlar da uzun yaşıyorlar. Çocuk ve torunlarla olan yakın ilişkiler mutluluğu ve yaşama motivasyonunu artırıyor. 

-Anne ve babanıza, akrabalarınıza yakın olun, onlarla sık sık görüşün. 

-Mümkünse şehirde değil köyde yaşayın.