Dildolar, kadınların hem yalnız kaldığında hem de seks sırasında oldukça tercih ettiği seks oyuncaklarından birisidir. Bu seks oyuncakları sayesinde orgazmı en uçlarda yaşamak kadınlar için oldukça eğlencelidir. Dildo, silikondan yapılmış yapay bir penistir. Üretim boyutları farklılık göstermektedir . Titreşimi yoktur ve dış uyarımdan çok penetrasyon için kullanılır. Dildo kullanırken bir kayganlaştırıcı jel de  kullanılmalıdır. Kayganlaştırıcı jeli el ile dildoya uygulayınız. Bir dildo satın alırken ürünün Avrupa kalite standartlarını karşılayıp karşılamadığına, CE sertifikalı olup olmadığına ve hijyenik silikon malzemeden yapılmış olup olmadığına dikkat etmemiz gerekir. Fantezi ve eğlence için dildo çeşitleri erkekler, kadınlar ve evli çiftler tarafından satın alınmaktadır. Cinsel ilişki sırasında dildo kullanmak hem erkekleri hem de kadınları mutlu edecektir. Kendiniz veya eşiniz için bir dildo satın almak istediğinizde, dildonun hangi işlevlere sahip olması gerektiğini belirlemeniz gerekir. Uzun, kısa, titreşimli, titremeyen, damarlı veya damarsız gibi pek çok çeşidi vardır. En uygun olanını seçerek orgazm derinliğine ulaşabilirsiniz. Herkesin zevki farklıdır. Kendiniz ve eşiniz için en uygun olanı seçmelisiniz.
 
Dildo seçerken dikkat edilmesi gerekenler
 
Her kadın büyük bir penisi merak etse de doğru büyüklükte bir dildo seçmek daha iyi bir orgazm yaşamanızı sağlayacaktır. Küçük bir dildo ile başlamanızı tavsiye ederiz. Daha küçük bir dildo ile başlamak ve daha sonra daha büyük bir dildoyu seçmek daha fazla eğlenmenize yardımcı olacaktır. Kayganlaştırıcılar, bir dildo ile mastürbasyon yaparken veya cinsel ilişki sırasında kullanılmalıdır. Seçtiğiniz kayganlaştırıcı türü su bazlı olmalıdır. Ürünü kayganlaştırdıktan sonra orgazmı yaşamaya hazırsınız. Birden fazla partnerle dildo kullanmak istiyorsanız prezervatif takmanızı öneririz. Aksi takdirde siz veya partneriniz için enfeksiyon riski doğabilir. Sadece dildolar için değil, eğer birden fazla kişi ile kullanılıyorsa tüm seks oyuncakları için geçerlidir. Ayrıca anal bölgede kullanılan dildolar daha yüksek hastalık bulaşma riskine sahiptir.
 
Seks shoplardan temin edebileceğiniz dildolar, temizlenmesi kolay malzemelerden üretilmişlerdir. Dildoyu temizlerken, kolay ve rahat temizlik için ılık suyla yıkayabilir veya bir kase ılık suya koyabilirsiniz. Suyla iyice yıkadıktan sonra kuru bir bezle siliniz ve bir rafa yerleştiriniz. Dildo kullanırken hijyene dikkat etmenizde büyük fayda var.. Bu sayede birçok hastalıktan korunabilirsiniz. Eğer ilişkiniz çok sıradan gidiyorsa ve farklı deneyimler yaşamak istiyorsanız dildoları tercih edebilirsiniz. Bu sayede siz ve partneriniz mükemmel bir cinsel deneyim yaşayabilirsiniz. Dildolar ile çok farklı ve eğlenceli bir mastürbasyon deneyimi yaşayabilirsiniz.