Koca bir kışı geride bıraktık. Yaz güneşi suratımıza vurmaya başladı ve herkesin aklında aynı sorular var. Fazla kilolarımdan nasıl kurtulurum? İşten dolayı zamanım yok spor salonuna gidemiyorum, nasıl kilo veririm? sorularının hepsine çözüm bulacaksınız.

Spor salonuna gitmek için vakit bulamıyorsanız, evde spor yapmak tam size göre. Ancal önemli bir ayrınyıta dikkat etmeniz gerekiyor. Evde spor yaparken yanınızda kimse olmayacak ve danışmanız gereken şeyleri kendinize sorup duracaksınız. Eğer ki sporu yanlış şekilde yaparsınız sakatlık yada ciddi sorunlar ile karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden tam olarak ne yapacağınızı bilmeden spora başlamamanızı tavsiye ederiz.

SU ŞİŞELERİ İLE ANTRENMAN YAPABİLİRSİNİZ

1 veya 2 litrelik su şişeleriyle kol antrenmanı yapabilirsiniz. Sandalye veya alçak bir masa ile kalça ve bacak hareketleri de yapabilirsiniz. Eğer ki malzeme bulamıyorsanız,  kendi vücut ağırlığınızla yapacağınız antrenman en etkili olanıdır. Ev ortamında çömelme hareketi, şınav çekme gibi hareketler yapabilirsiniz. Bunlar tüm vücudu çalıştıran hareketlerdendir. 

KOŞMAK MI YÜRÜMEK Mİ

Dışarda hızlı yürüyüş veya sahilde koşabilirsiniz. Biraz zorlayıcı olsun diyenlere yokuşta yürüyüş yapmak en iyisidir. Kalçaları ve bacakları çok iyi çalıştıran bir egzersizdir. Bu şekilde hem kardio hem kaslarınızı çalıştırmış olursunuz. Her insanın hayal ettiği vücuda sahip olmak için sağlıklı bir kas kütlesine sahip olmalısınız. Bu sizi dar ve sıkı gösterir. Ağırlık çalışmak şart. Ama haftada 2 gün de ek olarak dışarıda yürüyüş ve koşu da yapmak gerekir. Dizinde hassasiyet olanlara ise yürüyüş yapmalarını tavsiye ederiz.

BELENMENİN ÖNEMİ

Beslenmenizi doğru yapın ve kişiye uygun olmasına özen gösterin. Mesela diyet listenizde badem her zaman yer alsın. Yediklerinize dikkat etmeniz iyi bir vücütta ki en önemli şeydir.

İDEAL SPOR ANTRENMANI  

Haftada minimum üç, maksimum altı antrenman idaeal antrenmandır. Haftada bir ya da iki gün dinlenmek bünyeniz için şart. Unutmayın bedeni fazla yorduğunuzda su tutmasına neden olursunuz.