İşitme cihazları veya işitme cihazları, kulağın arkasına veya içine uygulanan küçük elektronik cihazlardır ve sensörinöral işitme bozukluğu olan kişilerin işitme duyusunun bir kısmını kurtarmasını garanti ederek yaşam kalitelerini önemli ölçüde artırır.

İşitme kaybının ve sensörinöral sağırlığın yaygın nedenleri:Örneğin, Ménière sendromu gibi hastalıklar.Örneğin bir havai fişek veya bir lastiğin kulakların yakınında patlamasından kaynaklanan akustik travma; Presbycusis. Yaşlanmaya bağlı işitme kaybının azalmasıdır.
İşitme cihazı İşitme cihazları, kullanıcıya güçlendirilmiş ses titreşimlerini, yani gerçekte olduğundan daha yüksek bir ses seviyesinde ileterek çalışır. Başka bir deyişle, bir televizyonun pozitif ses düzenleyicisi gibi davranırlar (bu da tonu yükseltir).
İşitme duyunuzu kaybettiğinizi düşünüyorsanız, bir doktora veya işitme kaybı konusunda uzmanlaşmış başka bir sağlık uzmanına görünmeyi düşünün. Bir işitme cihazı gerekiyorsa, biraz araştırma yapmak iyi bir fikirdir. Piyasada pek çok işitme cihazı markaları ve bu markaların 100’ün üstünde seçenekleri  var.   İşitme cihazı pahalı olabilir, ancak doğru cihaz duyma kalitenize yardımcı olacaktır.  Başlamanıza yardımcı olacak birkaç ipucu verelim; İşitme cihazı tavsiye notlarımıza aşağıda ulaşabilirsiniz.
İşitme Cihazı Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Özellikler
Güvenilir bir sağlayıcı arayın. Ziyaret etmeden önce ailenizden ve arkadaşlarınızdan tavsiye isteyin, doktorunuzla konuşun ve potansiyel satıcıları (perakendeciler, odyologlar ve dağıtıcılar) çevrimiçi olarak kontrol edin. Uzmanın adını ve üreticinin adını çevrimiçi bir arama motoruna girin ve diğer insanların ne söyleyeceğini öğrenin.
Fiyatı düşünün. Birçok teknolojik cihazda olduğu gibi, daha pahalı bir model sizin için fiyatına değer olabilir veya gerçekten ihtiyacınız olmayan süslü özellikler içerebilir. Aynı zamanda, fiyatı son derece düşük görünen işitme cihazlarına da şüpheyle yaklaşın.
Satış baskısına direnin. Yalnızca sorularınızın yanıtlarından memnun olduğunuzda satın alın. Muhatap olduğunuz kişinin servis ve bakım ile ilgili vaatlerini veya garantilerini yazılı satın alma sözleşmesine koyduğundan emin olun.
Önce denemeden bir işitme cihazı alımı yapmayın..  Garanti hakkında bilgi alın. Garanti süresi ne kadar? Uzatılabilir mi? Bakım ve onarımları kapsıyor mu? Üretici veya lisanslı işitme sağlığı uzmanı tarafından onaylanıyor  mu?
Cihazınızın bakıma veya onarıma ihtiyacı varsa, ödünç verilmiş ücretsiz bir işitme cihazı alıp alamayacağınızı sorun.
Toplam fiyata nelerin dahil olduğunu öğrenin. İşitme cihazları, uygulama hizmetleri, takip, daha fazlası? Ayrıntılı bir liste alın ve sözlü alıntılar ve yazılı vaatler aldığınızdan emin olun.
 

Kaynak: www.saglikbilgisi.gen.tr