İşyerinde sağlığınızdan vazgeçmeyin!
Türkiye’nin öncü profesyonel mobilya üreticisi Nurus, İnsan Kaynakları profesyonellerini bir araya getiren “Geleceğin Ofisleri” konferansında ofis mobilyalarının sağlık üzerindeki etkilerini dinleyicilerle paylaştı.

Harvard Business Review tarafından organize edilen konferansta “Wellness in the Workspace”başlıklı bir sunum yapan Nurus Yönetim Kurulu Üyesi Renan Gökyay, konuşmasına German Design Council’a (Alman Tasarım Konseyi) davet edilerek, geleceği şekillendiren 173 dünya markası arasındaki yerini alan ilk ve tek Türk markası oldukları bilgisini vererek başladı.
Gökyay, özellikle de ofis çalışanların hayatında uyudukları süreden daha fazlasını oturarak geçirdiklerini belirterek, ergonominin önemine vurgu yaptı. Sağlıklı bir ofis ortamına sahip olmanın, çalışma şekli, kimyasal tehlikeler, ortam ısısı, güvenli malzeme ile hava, akustik, aydınlatma kalitesi gibi uluslararası normlarda da belirtilen çeşitli faktörlere bağlı olduğunu belirten Gökyay“Temas ettiğimiz ve soluduğumuz kumaşın boyasında kullanılan kimyasal maddeler bile sağlığımız üzerinde büyük etkiye sahip. Nurus olarak uluslararası normlara da uymanın ötesinde bir titizlikle sertifikalı malzemeleri seçiyor, tasarım ve üretim süreçlerimizi doğaya ve insana saygılı, sürdürülebilir bir çerçevede gerçekleştiriyoruz” dedi.

Doğru yatırım iş yerinde performansı artırıyor
Konuşmasında sağlıklı bir ofis için yapılan doğru yatırımların, hem çalışanlar hem de organizasyonun performansını yükselttiği bilgisini paylaşan Gökyay, bu noktada çalışma koltuğu seçiminin özel önem taşıdığını şu sözlerle belirtti: “Hayatımızın ortalama 15 yılını oturarak geçiriyoruz. Bu nedenle, omurga, boyun ve belimizi koruyacak bir oturma alışkanlığı çok önemlidir. İyi tasarlanmış ve vücudumuzu destekleyen bir çalışma koltuğu, sağlığımızı korur ve verimliliğimizi artırmaya yardımcı olur.
Oturma şeklinin özellikle boyun sağlığı üzerinde etkileri olduğunun görüldüğünü de kaydeden Gökyay, “Nurus, değişen iş yaşamı ile uyumlu tasarımları hayata geçiriyor. Bazı ofislerde çalışma koltukları vardiyalı çalışma gibi sebeplerle farklı kişiler tarafından paylaşılabiliyor. Bu ofislere “we share” konseptli modelimizi önerirken sadece bir kişinin kullandığı koltuklar için özel, “I share” (kişiselleştirilebilen) konseptli modelimizi öneriyoruz” dedi. Ayakta çalışmanın da insan sağlığı açısından gerekli olduğunu belirten Gökyay, yükseklik ayarlı çalışma masaları ile yeni nesil çalışma kültürünün ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirtti.