1-Kan dolaşımını hızlandırmak ve saç köklerini canlandırmak için zeytinyağı veya hindistancevizi yağı ile saç derinize masaj yapınız. 

 2- Saç dökülmesi tedavisinde, çok demlenmiş olan alma parçaları ve kremsi hindistancevizi yağı ile hazırlanan alma yağı, saç uzaması ve kuru, kaşınan saç derisini tedavi etmede bilinen en yaygın yöntemlerdendir.

3-Aktarlardan kokulu sardunya yaprakları (güçsüz ve kırılgan saçlara sağlığını geri getirmede oldukça yaygın birtedavidir) isteyin.Sardunya Yapraklarnı yaklaşık 15-30 dakika kaynayan suyan atın ve beyazlaşana kadar bekleyin. Sardunya suyu daha sonra bir kap içinee süzdürün ve saçınızı şampuanlandıktan sonra en az haftada iki kez saç durulaması için uygulanmalıdır.

4-Marul ilaçları saç dökülmesini azaltmada en çok kullanılan ürünlerdendir ve basit ev ilaçlarından bir tanedir. Bir demet marul yaprağını püre haline getirdikten sonra taze sıkılmış ıspanak suyunu mikser yardıymıyla karıştırın ve oluşan karışımı haftalık saç derisi ve saç maskesi olarak saçınıza sürünüz.

5-Biberiye dalları saç dökülmesi tedavisinde kullanılmıştır. Bir tutam biberiye yapraklarını kısık ateşte 20 dakika kaynatın.Daha sonra biberiye suyunu süzdürün, ve her gün saçlarınızı durulamak için kullanın. Kalan biberiye suyu ise yaklaşık üç gün buzdolabında muhafaza edilebilir. 

6-Horozibiği çiçeği (yabani kadife çiçeği) yapraklarının suyu, saç tellerinin incelmesine karşı güçlendirmek için kullanılmaktadır. Horozibi çiceğinin özsuyunu elde etmek için, bir meyve sıkacağı veya mikser kullanabilirsiniz. 

7- Saç güçlendirici etkisi inanılmaz olan kına, Hindistan’da yetişen bir bitkidir. Uzun, güzel saçları ve düşünceleriyle ünlü olan hemen hemen her Hintli kadın düzenli olarak kınailaçları kullanmaktadır. 

8- Yonca suyu, yıllardan beri kullanılan saç bakım ilaçlarından. Özellikle saç köklerini beslemede, saç incelmesini engellemede ve saç dökülen bölgelerdeki yeni saçların gelişmesinde önemlidir. 

 9- Kükürt içeren bir sebze olan soğanın saç çıkartmada etkili olduğu bilinmektedir.Meyve sıkacağı birkaç çorba kaşığı soğan suyu elde edin ve saçlarınızı yıkamadan önce soğan suyu ile saç derinize bir saat yavaşça masaj yapın.

10- Hindistancevizi sütü güçlendirici, besleyici ve saçları gençleştirici iyileştirici bir ilaçtır. Az miktarda taze veya konserve hindistancevizi sütü ile saç derinize masaj yapın veya geceleyin saç derisinde bekletin. Bu işlem aynı zamanda saçınızın yumuşak ve parlak görünmesininde etkili olacaktır.