Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Pınar Demirkaya, uygun beslenme önerilerinde bulunurken, doğru bilinen yanlışlar arasında yer alan suya limon katmanın zayıflatmayacağını, ekmeğin ise tek başına kilo aldırmayacağını söyledi.İSTANBUL (İGFA) - Pandemide evde kalınan günlerde hem hareket eksikliği yaşanıyor, hem de sıkıntıdan daha fazla besin tüketiliyor. Bunların yanına sağlıksız beslenme eklenince kilo artışı kaçınılmaz hale geliyor. Böylelikle bağışıklık düşebiliyor, Koronavirüs ve mevsimsel gribin yanı sıra kalp-damar rahatsızlıkları ile diyabet gibi birçok rahatsızlığa kapı aralanabiliyor.

Bağışıklığı güçlendirerek zayıflamanın mümkün olduğunu söyleyen Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Pınar Demirkaya, yapılacak diyetin kişiye özel olması gerektiğini vurguladı.

Her diyetin herkese uymayacağını, kalori hesabı yapmadan da zayıflanabileceğini belirten Demirkaya, uygun beslenme önerilerinde bulunuyor ve diyette doğru bilinen yanlışları sıraladı.

Kış mevsiminde güneş ışığından en az ölçüde faydalanıldığına dikkati çeken Demirkaya, "Az güneş ışığı, depresyon riskini artıran faktörler arasında yer alırken, depresyon ise kilo alımını tetikleyebiliyor. Dolayısıyla ceviz, keten tohumu ve balık gibi Omega 3 zengini gıdaların diyet planında bulunması yarar sağlıyor" dedi.

Ekmeğin tek başına ne kilo aldırdığı, ne de zarar verdiğini öne süren Demirkaya, "Unutulmamalıdır ki, ekmeğin kombine edildiği besinler ve ekmek türüne göre bu durum değişkenlik gösteriyor. Ayrıca, toplumda yine doğru bilinen bir yanlış daha var: Bilinenin aksine suya limon katmak zayıflatmaz, yalnızca ekstra C vitamini alımına yardımcı olur. C vitamini bağışıklık için önemli ama fazlası vücuttan atılıyor" diye konuştu.