5 makineye bağlı 14 ilaç kullanan Taha bebek'in beyin ameliyatı olması gerekiyor!

Minik Taha'nın ailesi Gültekin-Necla Gümüştekin, bebeklerinin sağlığına kavuşması için bir yardım eli bekliyorlar
Antalya'da yaşayan Gültekin-Necla Gümüştekin çiftinin nörolojik epilepsi hastası olarak doğan 2 yaşındaki Taha bebeklerine uzanacak yardım elini bekliyor. 5 makineye bağlı şekilde 14 ilaç kullanan minik Taha'nın önce epilepsi daha sonra beyin ameliyatı olması gerekiyor.

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde yaşayan 37 yaşındaki Gültekin-Necla Gümüştekin (37) çiftinin ilk bebekleri 2 yaşındaki Taha Gümüştekin, anne karnında ki kordona dolaşması sonucu, nörolojik epilepsi hastası olarak sezaryen ile dünyaya geldi. Minik Taha'nın, anne karnında kordona dolanması ve ardından kordonun beyin üzerindeki kemiği çökertmesi nedeniyle kısa süreli oksijensiz kaldığı ve yutkunma refleksini kaybetti.

ÇOCUĞUNUN TEDAVİSİ İÇİN İŞİNİ BIRAKTI
Hastalığı nedeniyle beynin iki bölümünde çukurluk bulunan ve sadece parmaklarını oynatabilen minik Taha, beslenmesini midesindeki hortum ile, solunumunu ise solunum makinesine bağlı Trakeostomi yöntemi ile sağlıyor. 5 makineye bağılı şekilde kullandığı 14 ilaçla yaşama tutunmaya çalışan Taha'nın ailesi çocuklarının tedavisi için ilçeden Antalya merkezde kiralık bir yere taşındı. Anne Necla Gümüştekin, çocuğunun tedavisi için işini bıraktı. Antalya'ya gelince işsiz kalan baba Gültekin Gümüştekin, önce arabasını sonrasında da evlilik yüzüğünü satmak zorunda kaldı.

YARDIM ELİ BEKLİYORLAR
Aile, bir taraftan çocuklarının iyi şartlarda tedavisini sağlamaya çalışırken diğer taraftan epilepsi ameliyatı için uygun hastane araştırması yapıyor. Beslenme, solunum ve kalp olmak üzere 5 adet cihaz kullanan Taha'nın vücudu 14 ilacın da etkisi altında. Haftada iki kez Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kontrole götürülen Talha bebeğin epilepsi ameliyatı olması gerekiyor. Bugüne kadar iki ameliyat geçiren Taha'nın epilepsi tedavisinin ardından nörolojik bir ameliyat ile tekrar sağlığına kavuşabileceği belirtildi. Ekonomik sıkıntıları çeken aile Taha için verilen bakıcı parası ile geçimini sağlarken, çocuklarının epilepsi ameliyatı için kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor.

Çocuğunun başından biran olsun ayrılamayan anne Necla Gümüştekin, hamileliğinin 8. ayında sorunların başladığını ve doktorların sorunu tespit edemediğini savundu.

"DOĞUMDA ANLADILAR"

Kontrollerinde bebeğinin her zaman sağlıklı olduğunun kendisine bildirildiğini aktaran anne Gümüştekin, "8'inci ayın sonuna doğru ben birden rahatsızlandım, doktora gittik. İncelemelerin ardından kordonun beyne dolandığını, çocuğu hemen almaları gerektiğini söyledi. Ben sadece orasını hatırlıyorum. Öğrendiğimiz kadarıyla 8 gün kordonu beynine dolanmış şekilde kalmış. Bunu doktorumuz doğum esnasında anladı. Doğum yaptığım zaman bebeğimi yanımda göremedim. Ben bebeğimin bu durumda olduğunu ertesi gün öğrendim" dedi.

"5 TANE CİHAZLA YAŞIYOR"

Gümüştekin: " Anne karnında kordonu kafasına dolandığı için beynine baskı yapmış. Kemik beyin üzerine çökmüş, bunun sonunda bebeğim anne karnında oksijensiz kalmış. Önceleri biraz olsun hareketleri vardı. Şimdi ise oturup kalkmaya mücadele ediyor. Beyin gelişimi olmadığı için artık beyni bazı organların işlevine cevap vermiyor. 22 aydır mideden besleniyor. Akciğer yetmezliği çekiyor. Vantilatör cihazıyla nefes alıp veriyor. Şuanda 5 tane cihaza bağlı olarak hayata tutunmaya başlıyor. İstiyorum ki çocuğum bana anne desin. Bu çok acı bir durum. Bakımı zor, sabaha kadar hiç uyuyamıyorum. Onu hayatta tutabilmek için bütün fedakarlıklarımı yaptım" dedi.

Bebeğinin tedavisi için elinden gelenin en iyisini ortaya koyan baba Gültekin Gümüştekin, "Bizim çocuğumuzun şuan en büyük sorunu nörolojik. Bu da bütün vücudunu etkilemiş durumda. Diğer yandan epilepsi hastası ve 14 tane ilaç kullanıyor. Bunların 5 tanesi ağır ilaçlar. Bunun yanında cihazlara bağlı olarak hayata tutunmaya çalışıyor. 2 yaşında olmasına rağmen 2 ayrı ameliyat geçirdi" dedi.

Antalya'ya taşındıktan sonra işsiz kaldığını ifade eden baba Gümüştekin, "Çocuğum hayatta kalması için bankadan kredi çektim. Her ay bankaya 1600 TL para ödüyorum. Yüzüğümü sattım, arabamı sattım. Taha'nın sürekli başında bekliyoruz, eşimde bende onu hayatta tutabilmek için bütün her şeyimizden vazgeçtik. Taha'nın hayatta kalması için bit günde sadece ilaçlara harcadığımız ücret 70 TL. Taha'nın ameliyat ile yaşama şansı olduğunu doktorlar bize söylediier. Taha'mızın öncelikle epilepsiden kurtulmasını istiyoruz. Taha'nın yürümesini ve 'baba' demesini istiyorum. Ben böyle bir duygu daha yaşamadım. İnşallah Sağlık Bakanlığı bize yardım eder" diye konuştu.