Alanında uzman bilim insanlarının katılacağı kongrede, internet, video oyunu ve televizyon bağımlılığı, siber zorbalık, cep telefonu bağımlılığı, sosyal medya, alışveriş bağımlılığı gibi çağın hastalığı olarak nitelendirilen kritik konular ele alınacak; bu konularda yapılan araştırmaların sonuçları açıklanacak.

Yeşilay, bugün tüm dünyanın hızla en önemli sorunlarından biri haline gelen teknoloji bağımlılığının tüm ayrıntılarıyla ele alınacağı önemli bir uluslararası kongreye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Yaklaşık 1200 kişinin katılacağı 3. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi, dünyanın dört bir yanından gelecek bilim insanlarını, karar alıcıları, akademisyenleri, rehber öğretmenleri, psikologları ve sosyal hizmetler çalışanlarını bir araya getirecek. 

Kongrede, çağımızın en önemli hastalığı olarak nitelendirilen, özellikle gençler ve çocuklar için büyük bir risk oluşturan teknoloji bağımlılığı masaya yatırılacak. Kongrede ele alınacak kritik konular arasında patolojik internet kullanımı, video oyunu bağımlılığı, cep telefonu bağımlılığı, siber zorbalık ve siber güvenlik, sosyal medya, çevrimiçi kumar ve alışveriş bağımlılığı, teknolojinin güvenli kullanımı ile bu bağımlılıklardan kaynaklanan sağlık sorunları yer alıyor. 

Yeşilay öncülüğünde, Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür Toplum ve Aile Derneği (KÜLT) desteğiyle düzenlenen Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi, 3-4 Mayıs tarihlerinde Bakırköy WOW Otel’de gerçekleştirilecek. 

Eş zamanlı konferans ve panellerin düzenleneceği kongre, yurtiçi ve yurtdışındaki önemli araştırmacıları ve akademisyenleri bir araya getirecek. Kongrede, öğretmenlere, doktorlara, psikologlara, psikiyatrlara, akademisyenlere, araştırmacılara ve sosyal hizmet çalışanlarına yönelik birçok farklı başlıkta yeni perspektifler ve araştırma sonuçları sunulacak.

3. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı kongresi konuşmacıları arasında Prof. Mark Griffiths, Gary Wilson, Dr. Kenneth Woog, Mary Sharpe, Dr. Michael Rich, Darryl Mead, Young Yim Doh, Prof. Dr. Kemal Sayar gibi alanında uzman birçok önemli isim yer alıyor.

Kongreyi, konuya ilgi duyan herkes ücretsiz olarak takip edebilecek.