Obezite sorununa karşı geliştirilmiş tüp mide ameliyatı avantajlı bir operasyondur. Uzman doktorlar gözetiminde kilo almaya müsait şişman hastaların midesi yapılan işlemler sonrası küçültülür. Mide hem %80 küçülür hem de ince, uzun bir şekil alır.

Böylece hastalar her besinden az miktarda tüketerek dengeli beslenmiş olurlar. Vücudun ihtiyaç duyduğu kadar vitamin, mineral, protein alınır ve kısa süreli tokluk hissi hissedilir. Bu durum tüp mide ameliyatı uygulamasını giderek popüler hale getiriyor ve yaygın bir şekilde tercih ediliyor.

Tüp Mide Ameliyatı Nedir?

Alanında deneyimli cerrahlar tarafından uygulanan tüp mide ameliyatı midenin büyük bir kısmının alınması işlemidir. Mide küçültülür ve bu şekilde kişiler daha çok besin türünü az miktarda tüketerek sağlıklı bir hayata kavuşurlar. Yapılan ameliyatla açlık hissi uyandıran hormon alınır ve iştah azalır.

Tüp Mide Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Şişmanlık cerrahisinde tercih edilen tüp mide ameliyatı kilo problemi ile baş edemeyen hastalara uygulanır. Obezitenin giderek yaygınlaştığı günümüzde mide küçültme ameliyatları daha sık tercih edilmeye başlandı.

En Sık Hangi Mide Küçültme Ameliyatı Yapılıyor?

İçerdiği komplikasyonların ve yan etkilerin az olması nedeniyle en sık tercih edilen mide küçültme ameliyatı tüp mide ameliyatıdır. Operasyon sırasında sadece midenin önemli bir kısmı alınır bunun dışında bağırsaklara herhangi bir işlem uygulanmaz. Ayrıca küçük bir kesi yardımıyla ameliyat uygulanır ve hastanın iyileşme süresi kısalır. Tüm bu etkenler tüp mide ameliyatını avantajlı hale getiriyor.

Tüp Mide Ameliyatı Olanlar Ne Kadar Kilo Veriyor?

Tüp mide ameliyatı geçiren hastalar fazla kilolarından kısa sürede kurtulurlar. Bu nedenle vücut kitle indeksi üzerinde kiloya sahip olan kişiler 1 yıl gibi kısa bir sürede sahip oldukları kilonun yüzde 60’ını verirler.

Tüp Mide Ameliyatı Kaç Yaşına Kadar Yapılır?

Tüp mide ameliyatı için kişilerin 18-65 yaş aralığında olması önemlidir. Aksi takdirde bu yaş grubu dışında bulunan hastalara yapılacak olan ameliyatlar ciddi anlamda risk barındırır.

Tüp Mide Ameliyatından Sonra Nasıl Beslenilmeli?

Mide küçültme ameliyatı sonrası beslenme oldukça önemlidir. Özellikle sıvı tüketimi İlk başlarda önemlidir. Uzman diyetisyenler gözetiminde hazırlanan diyet programlarına özenli bir şekilde uyulmalıdır.

Mide Küçültme Ameliyatı Nedir?

Diyet ve egzersiz programlarına uyulmasına karşın kilo veremeyen hastalara cerrahi bir işlem olan mide küçültme ameliyatı yapılır. Operasyon sırasında midenin hacmi küçültür.

Mide Küçültme Ameliyatı Nasıl Uygulanır?

Mide küçültme ameliyatı anestezi altında hastalara uygulanır. Mide küçültme ameliyatlarında daha çok laparoskopik ameliyatlar tercih edilir. Dolayısıyla kapalı bir şekilde yapılan bu ameliyat küçük bir kesi ve özel kamera sistemi ile uygulanır. Açık ameliyatta ise karın bölgesinin büyük bir kesi atılıyor. Fakat bu ameliyat türü içerdiği risk bakımından pek tercih edilmiyor.

Mide Küçültme Ameliyat Yöntemleri Nelerdir?

Mide küçültme ameliyatlarında birbirinden farklı yöntemler kullanılır. Kullanılacak yöntemde hastanın ihtiyacı ve sağlık durumu göz önünde bulundurulur. Mide balonu, ayarlanabilir gastrik bant, gastrik bypass ve tüp mide ameliyatı uygulanan ameliyat türleridir.

Mide Küçültme Kaç Yaşına Kadar Yapılır?

Cerrahi işlemlerde hastanın yaşı oldukça önemlidir. Bu nedenle mide küçültme ameliyatlarında hastanın en fazla 65 yaşında olması gerekir.

Mide Küçültme Ameliyatı Süresi Nedir?

Sağlıklı bir yaşam için tercih edilen mide küçültme ameliyatı tercih edilecek yönteme bağlı olarak ameliyat süresi değişkenlik gösterir. Bu nedenle hastaların bu konuda bilgilendirilmesi gerekir.

Mide Küçültme Ameliyatı Fiyatları 2021

Uygulaması bakımından farklı dezavantajları ve avantajları bulunan mide küçültme ameliyatı türü bulunur. Her operasyon farklı bir işlem gerektirdiği için fiyat farklılıkları ortaya çıkıyor. Uygulanacak yöntem fiyatlar üzerinde belirleyicidir.