FATS, Forum of Adipose Tissue & Stem Cell – Yağ Dokusu ve Kök Hücre Forumu yıllık kongresinde, 3 gün boyunca canlı cerrahi, protokoller, prosedürler ve konu hakkında son gelişmelere yer verildi. Dünyanın en iyi 8 kök hücre uzmanının yer aldığı uluslararası kongrede, Op. Dr. Bülent Cihantimur, katılımcılara canlı olarak ödüllü Genital Güzelleştirme ve Örümcek Ağı estetiği ile 2 operasyon gerçekleştirdi. 

Canlı cerrahi yaptı
Ramathibodi Hastanesi’nin canlı cerrahiye ev sahipliği yaptığı kongre, Kök Hücre Teknolojisinin ön plana çıkarıldığı uygulamalara yer verdi. Açılış operasyonu geçtiğimiz senelerde uluslararası “Altın Bisturi” ödüllünü alan ve bir Cihantimur tekniği olan Genital Güzelleştirme uygulamasıyla başladı. Geliştirmiş olduğu bu tekniği canlı olarak gerçekleştiren Op. Dr. Bülent Cihantimur ayrıca katılımcılarla prosedürün ayrıntılarını paylaştı.

Örümcek Ağı estetiği ve kök hücre
Kongrede “Back To 18 Genital Looks And Feel” (18’ine geri dönen genital görüntü ve his) şeklinde isim takılan Genital Güzelleştirme’den sonra, son yılların favori yüz gençleştirme uygulaması olan Örümcek Ağı Estetiği (Spider Web Face Lifting) yine canlı olarak Op. Dr. Bülent Cihantimur tarafından opere edildi. Ameliyatsız bir uygulama olan Örümcek Ağı estetiği, bu sefer, Cihantimur Yağ Transfer tekniği ile kombinlenerek, bir hastanın yüz bölgesine uygulandı. Hastanın bölgesel yağından alınarak, kök hücreden zengin hale getirilmiş yağ ile 62 yaşındaki bir bayana Total Yüz Yenileme uygulaması yapıldı. 

Kök hücre guruları arasında yer almak büyük onur
“FATS Kongresi son derece heyecanlı ve bilgi paylaşımı açısından verimli bir etkinlikti. Ayrıca kök hücre gurusu olarak isimlendirilip, dünyanın önemli 8 kök hücre uzmanı arasında yer almak büyük bir onurdu benim için. Uluslararası bir organizasyonda geliştirdiğim teknikleri canlı bir operasyon sürecinde bire bir anlatmak ve konuyla ilgili meslektaşlarımla paylaşmak ise son derece önemliydi. Türkiye artık dikkate alınan ve özellikle estetik cerrahi alanında takip edilen bir ülke oldu” diyen Op. Dr. Bülent Cihantimur büyük bir mutlulukla Türkiye’ye geri döndüğünü vurguladı.