Günümüzde akıllı telefonlar sayesinde internetin olmadığı alan neredeyse hiç yok gibi. Evde, okulda, kafede, işyerinde hatta otobüslerde bile Wi-Fi ağları mevcut. İnternete erişim imkanı ilk bakışta güzelmiş gibi gözükse de olayı başka bir açıdan da değerlendirmeye aldığımızda çeşitli sorunlar ile karşı karşıya geliyoruz.

Wi-Fi sağlığımızı tehdit ediyor tartışmasını İngiliz sigorta devi Lloyd's bir hamleyle başlattı. Lloyd's, doğrudan veya dolayı olarak maruz kalınan elektromanyetik radyasyonlar sonucunda oluşan sağlık sorunlarını sigorta kapsamından çıkardığını duyurdu ve akıllıca bir hamle de bulundu. Yani maruz kaldığınız radyasyon sizi hasta yaparsa, sağlık sigortası bunu karşılamayacak.

"Wİ-Fİ CİHAZLARI KANSEROJEN TEHLİKELER YAYIYOR"

Sigorta devinin bu kararı araştırılmaya başlandığı zaman kararın arka planında kablosuz internet bağlantısının olduğu öğrenildi. Zira 2011 yılında Dünya Sğlık Örgütü'nün de belirtmesi üzerine Wi-Fi cihazları, 2B sınıfında insanlar için kanserojen tehlike saçıyor.

"TARTIŞMA BİTMİŞTİR: Wİ-Fİ CİHAZLARI KESİNLİKLE SAĞLIĞA ZARARLIDIR"

İsveç'in başkentinde bulunan Karolinska Enstitüsü nöroloji profesörü Olle Johansson'a göre tartışma çoktan sona erdi: “Wi-Fi cihazlarından kaynaklanan muhtemel sağlık sorunları olağanüstü bir şekilde genişledi. Beyin tümöründen lösemiye, hafıza kaybından konsantrasyon eksikliğine kadar birçok şikayet görülebilir. Dünyadaki radyasyon limiti çılgın bir şekilde yükseldi. Bu rakamın, 18. yüzyılda olduğundan 1 kuintilyon kat daha yüksek olduğu öngörülüyor. Sadece Wi-Fi olarak düşünmeyin. Etrafımızda her yerde radyo dalgaları var ve bunların insan ve hayvanların sağlığını çok ciddi şekilde etkilediğini biliyoruz.” ifadelerini kullanan doktor net cümleler kullanarak wifi'nin kanserojen olduğunu söyledi.