Uzun zamandır Güney Amerika ve Tropikal Afrika'da boy gösteren zika virüsü yayılmaya ve insanları korkutmaya devam ediyor. Geçtiğimiz senelerde Afika'da doğan ebola virüsü sebebiyle toplu ölümleri gerçekleşmişti. Aniden etkili olan bu ölümler sebebiyle bir çok kişi de büyük sıkıntılara mağruz kalmıştı. Kısa süre içerisinde etkisiz hale getirilmeye çalışılan ebolanın ardından zika virüsü de insanların korkulu rüyası haline gelmiş bulunmakta.
 
Tropikal iklimlerde etkili olan zika virüsü, genel olarak sivrisineklerden bulaşıyor. Özellikle de hamile bayanlara etki ediyor ve bu hastalık ölüm ile sonuçlanıyor. Zika virüsü, bebeklerin küçük kafalı doğmasına ve anne karnında ölmesine sebep oluyor. Zika virüsü bu sonuçların dışında annenin de ölmesine yol açabiliyor. 
 
YURTDIŞINA ÇIKACAKLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKİYOR!
 
Orta Amerika, Güney Amerika, Afrika yada tropikal bölgelere gideceklere sürekli uyarılarda bulunan uzmanlar, Gezi Sıhhati Hattı'nın aranmasını ve konu ile ilgili detaylı bilgi alınmadan yurt dışına çıkılmaması gerektiğini uyarıyor. Zika virüsünün bulaşmamasındaki en önemli etmenlerden biri sivrisinekler. Sivrisineklerden korunmanın bu hastalığa bulaşmamak için en önemli etken olduğunu açıklayan uzmanlar, bu konuda daha bilinçli olunması gerektiğini söylüyorlar. Uzmanlar, sivrisineklerden korunmak için en kısa zamanda sivrisinek savarların elde edilmesi gerektiğini, bu sayede tropikal bölgelerde sivrisineklerden tamamen korunabileceğini söylüyorlar. Hamile bayanların kontrolü de elinden bırakmaması gerektiğini kaydeden uzmanlar, sabah akşam sivrisinek koruyucularının kullanılması gerektiğini ve önlem alınması gerektiğini hatırlatıyorlar.