Adalet Bakanı Bekirbozdağ, Twitter üzerinden Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye kararı hakkında açıklamalarda bulundu. 

Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye - Avrupa Birliği (AB) müzakere sürecini dondurma kararını, CHP, HDP, PKK, FETÖ ve Türkiye düşmanlarının haklı görerek, Türkiye'yi suçladığını belirten Bozdağ, bunlardan hiçbirinin, "53 yıldır Türkiye'yi bekletmekle, çok yüzlü, samimiyetsiz ve haksız davranmakla AB'yi ve Avrupa Parlamentosu'nu suçlamadığını" ifade etti.

dalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Türkiye aleyhine eylem ve söylemde bulunan herkesin itibar gördüğü güvenli bir sığınak olan AB, Türkiye'ye ayar veremez. Bilinmeli ki Türkiye, bugününe ve yarınına dair kararları kendi verecek, emin adımlarla ve daha da güçlü bir şekilde geleceğe yürüyecektir." ifadesini kullandı.

Siyasi ve ekonomik kriterleri yerine getirmemiş pek çok ülke AB'ye alınırken, Türkiye'nin üyeliğe kabul edilmemiş olmasının sorgulanmadığına dikkati çeken Bozdağ, "Türkiye aleyhine eylem ve söylemde bulunan herkesin itibar gördüğü güvenli bir sığınak olan AB, Türkiye'ye ayar veremez. Bilinmeli ki Türkiye, bugününe ve yarınına dair kararları kendi verecek, emin adımlarla ve daha da güçlü bir şekilde geleceğe yürüyecektir." değerlendirmesini yaptı.