DÜRÜMLÜ'DE TAZİYE ZİYARETİ

Binali Yıldırım ve beraberindekiler, PKK'lı teröristlerce 12 Mayıs'ta Dürümlü mezrasında 15 ton patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettirilmesi sonucu yaşamını yitirenlerin yakınlarına taziye ziyaretinde bulunacak Yıldırım, Dürümlü'ye gitmek üzere helikopterle Tanışık köyüne hareket etti. Köye varan Yıldırım,  taziye çadırına gitti.  Binali Yıldırım, ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada "Diyarbakır'da patlayıcı yüklü kamyonetin infilak ettirilmesi sonucu 16 vatandaşımız şehit oldu. Vücutları bile tek parça olarak toplanamadı şimdi oraya onların acılarını paylaşmaya gidiyoruz yanlarında olduğumuzu göstereceğiz. Millet rahat olsun, emin olsun bu terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya kararlıyız" dedi.

ZİYARET SONRASI KONUŞTU

Ak Parti Genel Başkan Adayı ve Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım zıyaret sonrası da açıklama yaptı.  Bombalı saldırıda hayatırnı kaybedenler için "Onlar şehit oldular" diyen Yıldırım şunları söyledi:

"Terör örgtünün acımasız yüzü 16 kardeşimizi bir patlayıcı yüklü kamyonla şehit etti. Çok daha vahşi bir felaket için sinsi plan yapan kalleş terör örgütünü engellemek için onların önüne çıkan ve hayatlarını bu yolda feda eden bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onlar bu ülke için şehit oldular. Biz öyle inanıyoruz. Bugün bize tevdi edilen bir görevin hemen arkasından buraya geldik. Bunun anlamı şudur, bin yıllık kardeşliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Ankara'da söyledim, burada da ifade ediyorum... Milletimiz rahat olsun, emin olsun bu terör belası Türkiye'nin gündeminden çıkacak. Bunun için gereken ne lazımsa eksiksiz yerine getireceğiz. Kardeşliğimizi, vatanımızı bölmeye kast edenler, masum insanlarımızı yok edenler cevabını en şiddetli şekilde alacak. Bir kez daha bu menfur olayda hayatını kaybeden Tanışık köyünün çok değerli sakinlerine Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabır niyaz ediyorum. Gidenleri geri getiremeyiz ama şunu herkes bilmelidir ki, gereken neyse her şey yapılacak."