AK Parti, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlundan sonra 3. genel başkanını bugün yapılacak olağanüstü kongre ile seçecek. Sabahın erken saatlerinden itibaren kongrenin yapılacağı yer olan Ankara Arena Spor Salonu'na akın eden AK Partililer tribünlerde neredeyse boş yer bırakmadı. AK Partililerin erken saate rağmen tribünlerdeki coşkulu tezahüratları dikkat çekti. AK Parti kongresinde bin 470 delege Genel Başkan ve MKYK için sandık başına gidecek. Binali Yıldırım, saat 10.30'da salona eşiyle birlikte giriş yaptı. Salona girişte Semiha Yıldırım'ın dualar ettiği gözlerden kaçmadı. Yıldırım ve eşinin ardından ise salona Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu da geldi. Yıldırım, Davutoğlu'nu salonun girişinde bizzat karşıladı. Ahmet Davutoğlu salona girdiğinde bazı partililerin ağladığı da kameralardan kaçmadı.

''PARTİMİZ RTE'NİN PARTİSİDİR"

Adalet ve Kalkınma Bakanı Bekir Bozdağ kongre divan başkanı seçildi. Bozdağ kongreyi yönetmek üzere kürsüye davet edildikten sonra konuşmasında şunlara değindi:
Bekir Bozdağ, "Sayın Cumhurbaşkanım, biliyoruz ki fiziken aramızda olamasanız da manen aramızdasınız. Halkımızın dediği gibi, partimiz 'Tayyip'in partisi'dir ve 'Tayyip'in partisi' olarak kalmaya devam edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızı AK Parti'den ayrı düşünmek mümkün değildir. AK Partinin tek lideri vardır o da Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bundan sonra da olduğu gibi seçilmiş cumhurbaşkanı ile başbakanın uyumlu çalışması Türkiye'nin gücüne güç katacaktır." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'IN MESAJI DİNLENİRKEN KİMSE OTURMADI

Bekir Bozdağ, daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajını okudu. Erdoğan'ın mesajı okunurken salondaki herkes ayağa kalktı.

SAAT 10:20'DE EVDEN ÇIKTI

AK Parti Genel Başkan adayı Binali Yıldırım'ın Dikmen Vadisi'ndeki evinin önünde de sabahın erken saatlerinden itibaren büyük hareketlilik yaşandı.Yıldırım saat 10.20'de gibi evden çıkarak basın mensuplarını selamladı, ardından da Ankara Arena'ya doğru yola koyuldu.

EŞİNİN DUASIYLA SALONA İLK ADIMINI ATTI

Binali Yıldırım saat 10:30'da salona giriş yaptı. Yıldırım salonun girişinde kendisini karşılayan AK Partili yöneticilerle tek tek tokalaştı. Yıldırım, kongre salonuna eşi ile birlikte girdi. Salona giriş yapan ikili partilileri uzun süre selamlayıp karanfiller dağıttı. Salona giriş yaparken Semiha Yıldırım'ın dua ettiği de görüldü.

BİNALİ YILDIRIM, AHMET DAVUTOĞLU'NU BİZZAT KENDİSİ KARŞILADI

Görevini devredecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu da saat 11.20'de Kongre salonuna giriş yaptı. Davutoğlu'nu salon girişinde partililer karşıladı. Ahmet Davutoğlu da tıpkı Binali Yıldırım gibi coşkulu bir şekilde karşılandı. Davutoğlu daha sonra partililere karanfiller dağıttı. Davutoğlu'nu salonun kapısında Binali Yıldırım da özel olarak karşıladı.

DAVUTOĞLU VEDA TURU ATARKEN PARTİLİLER GÖZ YAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Öte yandan Başbakan Davutoğlu, salonda veda turu atarken bazı partililerin göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü. O anlar obejktiflerden de kaçmadı.

ŞARKI JESTİ

Binali Yıldırım kongre salonuna girerken Dombra şarkısı çalındı, Ahmet Davutoğlu'nun girişinde ise Ahmet Hoca şarkısı çalındı.

ERDOĞAN ŞARKISI SALONU COŞTURMAYA YETTİ

Kongre başlamadan önce en büyük heyecan Recep Tayyip Erdoğan şarkısı ile yaşandı. Salonu dolduran herkes daha önce seçimlerde de çalınan Dombıra isimli şarkıyı ayakta büyük bir coşkuyla söyledi.
Öte yandan 'Yeniden tarih yazmaya söyle var mısın', 'Vatana selam, cihana selam' şarkıları da salonun en sık çalınan şarkılarından oldu.

6 BİN KİŞİ DAVET EDİLDİ

Kongrede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, genel başkan adayı Binali Yıldırım ve Davutoğlu'nun hayatı kısa filmlerle anlatılacak. 6 bin kişinin davet edildiği kongreye,TOBB, Okçular Vakfı, TÜRGEV, Alevi ve Roman derneklerinin temsilcilerinin de katılması beklentiler arasında. 2015 yılında yapılan ve Davutoğlu'nun tek aday olduğu kongreye, yurtdışından da çok sayıda devlet başkanı ve siyasetçiler de davet edilmişti.
Bu yıl ise yabancı devlet başkanları kongreye davet edilmedi. AK Parti, kongreye, Mısır, Bangladeş, Rusya'nın büyükelçilerinin yanı sıra '7 Haziran ve 1 Kasım seçim süreçleri ile terörle mücadele konusunda ortaya koyduğu tavır' gerekçesiyle HDP'yi davet etmedi. Kongre'den dolayı Ankara'da birçok yol gün boyu ulaşıma kapatıldı. Kongrenin yapılacağı Arena Salonu'nun etrafı ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Salona giremeyenler için de çadırlar kuruldu.