Sakarya'da partisinin etkinliğine katılan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gösterilen ilgiye teşekkür ederken, "Seçimlerde mührü hep beraber damlaya basalım; damlalar sel olsun, barajları yıkıp geçelim" dedi.SAKARYA (İGFA) - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Sakarya'daki iftar yemeğine katılarak partililere seslendi.

DEVA Partisi’ne sokakta gösterilen ilgiyi gördüklerini belirten Babacan, "Bu sıcak ilgi bize hem mutluluk veriyor hem de çok büyük bir sorumluluk yüklüyor. Seçim günü elinde mührü, aklında bin bir derdiyle oy kabinine girecek vatandaşımıza çözümün adresinin ne olduğunu açık açık söylüyoruz. DEVA Partisi, adıyla sanıyla, şanıyla namıyla, her alanda hazırladığı çözümlerle oy pusulasındaki yerini alacak. Mührü hep beraber damlaya basalım. Damlalar sel olsun, barajları yıkıp geçelim" diye konuştu.

‘KURULACAK HÜKÛMETİN NELER YAPACAĞININ HAZIRLIĞINI YAPIYORUZ’

Seçimlerden sonra kurulacak hükûmetin neler yapacağının çok detaylı bir hazırlığını yaptıklarını anlatan Babacan, "Bu hazırlıklara ‘eylem planı’ adını veriyoruz.  Eylem planı demek, seçimlerden sonra 90 gün içinde, 360 gün içinde neler yapacağımızın detaylı listesi demek" diyerek eylem planlarına yönelik hedeflerini paylaştı.

Vatandaşları güvenli konutlarda yaşamasını memleket meselesi yaptıklarını belirten Babacan, "Kentsel yenilenmeyi stratejik bir öncelik olarak ele aldık. Bu projeleri başarıyla tamamlama kararlılığımızı herkese gösterdik. Herkesin başını sokacağı güvenli bir yuvası olacak. Kentsel yenilenmeyi hızla tamamlayacağız. Bu hususta, milletimizin hafızasında derin izler bırakan 1999 depreminden etkilenen şehirlerimize öncelik tanıyacağız" dedi.

‘DAR GELİRLİYE ÖZEL FİNANSMAN İMKANLARI SUNACAĞIZ’

Babacan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Diyorlar ki ‘Nasıl teşvikler vereceksiniz?’ Kentsel yenilenme projeleri için dar gelirli vatandaşlarımıza özel finansman imkanları sunacağız. Kredinin geri ödemesini de uzun vadeye yayacağız. Üstelik faiziyle, ödeme şartlarıyla bu işi çok kolaylaştıracağız. Peki bu uygulamaya ne zaman başlayacağız? Seçimden sonraki ilk 90 günde. Şehit yakını ve gazilerimizin konut sahibi olmalarını kolaylaştıracağız. Bizim çalışma usulümüz budur.

‘MUHTARLIK YASASI ÇIKARTACAĞIZ’

“Muhtarlık yasası çıkartacağız. Ne zaman? İlk 360 günde. Muhtarların mahallelerini ilgilendiren hususlarda karar alma süreçlerine katılımlarını sağlayacağız. Madem ‘yerel demokrasi’, işte politika geliştirilirken de mahalle ve köy muhtarlarının bilgisinden ve tecrübesinden istifade edilecek.”