Habertürk'te katıldığı canlı yayında DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 6'lı masada henüz ortak aday ismi konuşulmadığını ancak ortak adayda uzlaşılamazsa partisinin Cumhurbaşkanı adayının kendisi olacağını açıkladı.ANKARA (İGFA) - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Habertürk TV’de Mehmet Akif Ersoy ile ‘Nedir Ne Değildir’ programında Abdurrahman Yıldırım, Nihal Bengisu Karaca ve Sevilay Yılman’ın sorularını yanıtladı.

Babacan, 6'lı masada henüz ortak aday ismi konuşulmadığını belirtti.

Son toplantıda ortak adayın niteliklerini sıraladıklarını belirten Babacan, "Henüz 6'lı masada telaffuz edilen tek bir isim yok. 6'lı masada isim bazında görüşme yapılmadı, sadece nitelikler sayıldı" dedi.

Cumhurbaşkanı adayının özelliklerinden de bahseden Babacan, "Öncelikle kucaklayıcı oluşu, kutuplaştırıcı olmaması gerekir. 6 genel başkandan birisi olabilir, dışarıdan da olabilir. 6'lı masada hiçbir zaman bir isim gündeme gelmedi. Bir anlaşma olmazsa partinin Genel Başkanı tabii ki Cumhurbaşanı adayıdır" dedi.

Partisinin kendi logosu ve adıyla seçimde yarışacağı kararıyla ilgili de Babacan, "Vatandaşlarımız seçim listesini açtıklarında DEVA Partisi'nin logosunu görecek. Bu ittifaka engel bir durum değil. Kapıyı kapatmıyoruz" diye konuştu.

Babacan ayrıca, mütevazı olmayacaını belirterek, "Şu andaki krizi bizden başka çözecek kimse yok. Kriz çözme tecrübesi ayrı bir şey. İki tane krizi çözmüş başka bir ekip varsa bulalım, gelsinler, çözsünler" diyerek hodri meydan çekti.

https://twitter.com/alibabacan/status/1527378569227227137