DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İzmir Torbalı’da esnafı ziyaret etti. Bir kırtasiye dükkanına giren Babacan’a esnaf, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.İZMİR (İGFA) - İzmir'in Torbalı ilçesinde esnaf ziyareti yapan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a vatandaşlar TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmamasından dert yandı. 

"TÜİK’in enflasyonu komik rakamlar, insanları yanıltıyorlar" diyen Babacan, "Esnafın “Fotokopi kağıdını bir ay önce 20-25 liraya satıyorduk, şu anda 60 liraya satıyoruz. Kârımız yok. Yüzde 100’den aşağı zam gelen hiçbir şey yok. Hâlâ yüzde 20 enflasyonla yaşadığımızı zannediyoruz” sözleri üzerine de, “Bunlar okuyan yazan nüfus için en temel ihtiyaç. TÜİK’in enflasyonu komik rakamlar. Onlar artık ayrı bir hayal aleminde. İnsanları da yanıltıyorlar. Alışverişin içinde olan herkes görüyor” dedi.

Esnaf ise “İnsanları yanıltıyorlar ama işin içinde olan da neyin ne olduğunu görüyor. Çanta satıyoruz, sattığımız çantayı yerine bir daha alıp koyamıyoruz. Artık hiç satmasak daha kârlı duruma geldik” diyerek ekonomik gidişattan dolayı dert yandı.