Yargının kararını benimsemese de saygı duymak zorunda olduğunu belirten Devlet Bahçeli 10 Temmuz'dan başka bir kurultay tanımıyoruz dedi.

MHP lideri Bahçeli'nin konuşmasının satır başları şöyle:
Cumhurbaşkanının son günlerdeki bazı açıklamalarında klasikleşmiş tutumunun nüksettiğine delalettir. 'Terör örgütü silahları gömecek başka yolu yok' diyor. Bu sözler vatan ve Türkiye düşmanlarına yaldızlı davetiyedir.

Yeni bir müzakere safhası ya açıldı, ya açılmak üzeredir. Biz Erdoğan'ın konuşmalarından ümitlenmiş, yanlıştan dönüşüne inanmıştık. Kendisini hem Cumhurbaşkanı olmasından, hem de düşüncelerimizi benimsemesinden dolayı memnun olmuştuk. Ne demek silahları gömmek, ne demek koordinatlarını vermek, ne demek parlamentoda siyaset yapmak?

Sayın Erdoğan eğer sürçü lisan etmediyse eski haline dönüş yapmaktadır. Sayın cumhurbaşkanına bu hatayı kim yapmıştır. Yeterince mecliste yeteri kandil kontenjanı vardır. Silahların gömülmesi beklentisi çözülme sürecinin en önemli ayaklarından bir tanesiydi.

Bundan 3 yıl önce silahların gömülmesine karşı çıkmıştık. Silahların gömülmesinin boşa nefes olduğuna temas etmiştik. Bu karanlık seçeneği ele alınır bir tarafı yoktur. Ülke dışına çıkan katiller eskisinden daha kalabalık şekilde geri dönecektir. Bırakın çıkmayı Türk vatanına teröristler doluşmuş silah mühimmat döşenmiştir. Teröristler döktükleri kanda boğulmalı, teslim olanlar hesabını vermelidir.  Sayın Erdoğan’dan sonuna kadar mücadele bekliyoruz, bu olursa desteğimizi sürdüreceğiz