MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'te partisinin grup toplantısında konuştu.

İşte Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satır başları;

Geçmiş bayramınızı tebrik ediyorum. Gönül isterdi ki bayramı huzur içinde geçirelim. Yüzler gülsün, gönüller coşsun. Zincirleme felaketler durmadı. Bizleri derinden yaralayan olaylarda bir zayıflama, azalma görülmedi. Buruk geçen Ramazan ve sonrasında aradığımız ortama ulaşabilmiş değiliz. Bayram'ın birinci günü Giresun'da TSK'ya ait Sikorsky helikopter kaza kırımına uğramıştır. 7 vatan evladı şehit olmuş, 8 kardeşimiz de yaralanmıştır. Bölgenin elverişsiz şartlarından dolayı yaralılara ulaşmak kolay olmamıştır.  Karadeniz'in yiğit insanı yeri ve zamanı gelirse hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaktır. Türkiye milleti çok şükür haysiyetini kaybetmemiştir.

Bayramda Karadeniz bölgesindeki yağışlar sele neden olmuştur. Hasarlar ciddi boyutlara ulaşmıştır. İstanbul, Van ve bazı diğer bölgelerimizde de etkisini gösteren yoğun yağışlardan dolayı hayatın akışı olumsuz etkilenmiştir. Ordu'nun yaraları acilen sarılmalıdır. Ordulu vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

"İNSANLIK TERÖR VE ŞİDDET KONUSUNDA TARİHİ BİR İMTİHANDAN GEÇMEKTEDİR"

İnsanlık terör ve şiddet konusunda tarihi bir imtihandan geçmektedir. Tüm dünyada karanlık çağın bir benzeri yaşanmaktadır. Küresel adalet yerlerde sürünmekte, karşılıklı hoşgörü ve saygı yok olmuştur.  İnsan hak ve onuru her coğrafyada çiğnenmektedir. Önyargılar güçlenmektedir. Tahammülsüzlük, vicdansızlık, vandallık korkutucu şekilde yayılmaktadır. Gelişmeler umut verici değildir. ABD'de polis dehşeti, Avrupa'da ırkçılık, ekonomik çalkantılar küresel huzursuzluğun en büyük işaretidir. 

"IŞİD, YPG VE PKK ARASINDA HİÇBİR FARK YOKTUR"

Irak'taki terör saldırılarında yüzlerce insan hayatını kaybetmiştir. Kutsal mekanlar saldırı altındadır. Suriye'de yıllardır kan akmaktadır. Srebrenitsa'da yaşananların bir örneği komşu ülkeleri kapsamıştır. IŞİD, YPG, PKK arasında hiçbir fark yoktur. Terör her yerdedir ve insanlığın başına musallat olmuştur. Türk vatanı karanlık bir tünelde, göz gözü görmez bir fırtınadadır. Pusular, tuzaklar, ağlayan analar, omuzlara alınan şehit naaşları bu milleti inim inim inletmektedir. 

Türk milleti 1 günde tam 9 şehit vermiştir. Tüm şehitlerimize rahmet diliyorum, acılı ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır temenni ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti terörist eylemlerin 0 denilecek kadar azalmış olduğu 2002 yılından bu yana aşama aşama getirilmiştir.

"VEBAL AKP'NİNDİR"

14 yıldır Türkiye'yi yönetenler tarihi konuşurlar ama tarihin şuurundan habersizdirler. Ülkemizdeki her sorunun mimarı bellidir. Vebal AKP'nindir. İhaner projesinin baş aktörlerinin eseridir. Bunlar Gazze'ye Mavi Marmara gemisini gönderirler. Yıllar sonra 'Bana mı sordunuz?' deyip çark ederler.

"YETMEDİ Mİ AKAN KANLAR?"

Türkiye'nin asıl meselesi açılışı yapılan köprüden geçtin geçmedin değildir. Türklük eriyor siz hala neyden bahsediyorsunuz? Yetmedi mi akan kanlar? Belediye araçlarına tonlarca bomba yükleyip askerlermize saldıran şerefsizleri yok göremeyiz. Sayın Erdoğan, Sayın Yıldırım, bu terör ne zaman bitecek? HDP'nin terörist vekilleri çocuklarımızın kanını dökecek, iktidar da alttan alacak. Hükümetten beklentim terör belasından bu ülkeyi kurtarmasıdır. Gelin bu ülkeyi beraber koruyalım.

SURİYELİLERE VATANDAŞLIK TARTIŞMASI

Suriyelilere vatandaşlık tartışmasının fitilini Sayın Cumhurbaşkanı'nın açıklaması ateşlemiştir. Cumhurbaşkanı Kilis'teki konuşmasında Suriyelilere vatandaşlık hakları verileceğini söylemiş ve çalışmalar hakkında bilgi vermiştir. Türk vatandaşlığının nasıl alınacağı kanunda belirlenmiştir. Bu kanunda 11. maddesi başvuruda aranacak şartları sıralamıştır. İlgili bakanlığın teklifi ve Bakanlar Kurulu'nun kararı ile verilmektedir. Suriyelilerin hukuki statüleri netleşmedi. Buradan anlaşılacağı gibi vatandaşlıkla ilgili işler Cumhurbaşkanı'nın yetkileri arasında yer almıyor.

"VATANDAŞLIK KONUSUNUN OY HESABIYLE GÜNDEME GETİRİLMESİ SORUMSUZLUKTUR"

Komşuluk hukuku neyi gerektiriyorsa yapalım ancak Suriyelilere vatandaşlık konusunun oy hesabıyla gündeme getirilmesi sorumsuzluktur. Madem Suriyelilere verilecek TOKİ konutları var, bu milletin evlatlarından bugüne kadar nasıl esirgenmiştir? Türk vatandaşları Almanya'ya davet üzerine gitti, Suriyelilerin durumu başkadı. Suriyelilerin çıkardığı olaylar günbegün artmaktadır.

Türk vatandaşları millet bilinciyle Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu. Bu bağ zayıflarsa milli birlik ve kardeşlik ağır travmaya girer. Suriyelilerin dua ve bereketiyle Türkiye'de büyüme yaşandığını söyleyen bazı AKP'li vekillerin buna son vermesi gerekmektedir.
Kaynak: AjansHaber