Adalet Bakanı Bekir Bozdağ cinsel istismar suçuyla ilgili iddialar hakkında konuştu. Erken evlilikleri önlemek için Türkiye Cumhuriyeti'nde en ciddi adımları atan bir hükümet olduklarına dikkat çeken Bakan Bozdağ konuyla ilgili yaptığı açıklamada, aile rızası ile evlendirilmiş küçük çocuklarla ilgili cezayı 8 yıldan 16 yıla çıkardıklarının altını çizdi.

Bakan Bozdağ konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
Kabul edilen maddede yapılan düzenleme tecavüz suçu işleyenleri affeden bir düzenleme kesinlikle değildir. Tecavüzcü ile evlenerek cezadan kurtulma imkanı getirilmemiştir. Bunun aksini iddia edenler, konuyu bilerek ve isteyerek çarpıtanlardır. Çocuklara cinsel istismarda bulunan kişileri affeden bir düzenleme değildir. Kesinlikle cinsel istismar suçunu işleyenler bu düzenlemenin kapsamı dışındadır. Erken yaşta evlenmeler var toplumumuzda tasvip etmesekte bu olaylar ülkemizde yaşanıyor. Bu konuda hem 423. Ve 434. Maddede düzenlemeler vardı. Ak Parti olarak erken evlenmeleri kaldırmak için bu maddeleri kaldırdık. Cinsel istismar suçunun işlenmesine karşılık hapis cezasında artırım yaptık. Yeni uygulamayı topluma anlatamadık ve bu arada erken yaşta evlilikler istemesek de olmaya devam etti.

Düzenleme sadece bir kez uygulanacak
Bu evlilikler oluyor ama yaş tutmadığı için resmi nikah yapılamıyor. Doğum hadisesi olduğunda doktor bu durumu savcılığa bildiriyor. Böyle olunca çocuk ve anne dışarıda erkek ise hapse giriyor. Bildiğiniz gibi TBMM'de bu konuda kurulan komisyonda bu duruma çözüm için gelen talepler var. Bu konuda yaşanan sıkıntılar nedeniyle 16 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya olanlar var. Bunlar tecavüz ve cinsel istismar suçunu işlemediler. Ailelerin ve tarafların rızası var. Bu uygulamadan kaynaklanan ortaya çıkmış ailesi tarafından evlendirilmiş küçük kızlar var bir de hapiste olan erkekler var. Aslında ailelerin yapmış olduğu bu hatanın cezasını hem kadın hem erkek çekiyor. Bu drama sessiz kalmamız doğru değil. İçeride yaklaşık 3 bin civarından bu durumda vatandaşımız var. Bunlarla ilgili geçici bir düzenleme bu. Geriye dönük bir kez uygulanacak. Geleceğe yönelik bir düzenleme değil. İkinci olarak bu düzenlemeden tecavüzcüler yararlanacak diyenler büyük çarpıtma yapıyor. Olayda tecavüz mü var yoksa aileler tarafından çocujların rızası alınarak mı alınmayarak mı yapılan evlilikler… Dosyada bunlar var. Tecavüzcüler bu düzenlemeden istifade edecek gibi söylemler kesinlikle doğru değildir. Bu düzenleme ailelerin yanlışlarından dolayı küçük çocukların düştüğü bu duruma son vermeyi sağlayacak bir düzenleme. Bu suç yine suç olmaya aynı şekilde devam edecektir. Amaç bu dramı ortadan kaldırmaktır.

Kaynak: Sabah