Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Bakanlar Kurulu toplantısı Çankaya Köşkü'nde başladı.

Bakanlar Kurulu'nun yurt içindeki en önemli maddesi terörle mücadele iken, yurt dışındaki gelişmeler hakkında ise Almanya'da oylanan sözde Ermeni soykırımı olacak.

Almanya'da sözde Ermeni soykırımının parlamentodan geçmesinin ardından Türkiye'nin yeni yol haritası şekillenecek. Dışişleri Bakanlığı bir eylem planı üzerinde çalışırken, Bakanlar Kurulu'ndan neler yapılabileceğinin belirlenmesi olacak. Türkiye'nin ilk beklentisinin bu yasanın reddedilmesi yönünde.
Diğer bir başlık da İncirlik Üssü'nün kullanımı. Almanya İncirlik Üssü'nde kapasite kullanımını artırmak istiyor. Bu konuyla ilgili de Milli Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı çalışmalarını sürdürüyor. Almanya'nın bu talebi nasıl karşılacağı da Bakanlar Kurulu'nda ele alınacak.

TERÖRLE MÜCADELE VE PARALEL YAPI

İç politikada da gündem terörle mücadele. Operasyonlar devam ederken, bir yandan da yeniden ihya ve inşa çalışmaları sürüyor. Bakanlar Kurulu toplantısında bölge için neler yapılabileceği de masaya yatırılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında paralel yapıyla mücadele konusunda tavsiye kararı çıktığını söylemişti. Bugün gözler ise Bakanlar Kurulu'na çevrilmiş durumda. Paralel yapıyla mücadele konusunda MGK kararının görüşülüp görüşülmeyeceği de merakla bekleniyor.

Kaynak: HaberTürk