Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın açıklaması yapıyor.

Nurettin Canikli'nin konuşmasından satır başları;

Yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik kapsamlı bir çalışma sunuldu. Toplantı da tarım sektörü detaylı bir şekilde ele alındı. Arazi tapulaştırılmasına yönelik kanun teklifi Meclis'e gelecek. Bu çerçeve de ekilemeyen arazilerin devlet tarafından kiraya verilmesi şeklinde bir imkan sağlanmaya çalışılıyor. Yine meraların işgal edilmesi önemli bir sorundur, cezalar arttırılacaktır.  Başka ülkelerde verimli arazi kiralanması için de çalışmalar yürütüleceketir. Bütçede tarıma verilen destej sürekli artmaktadır.

NİTRATLI GÜBRE YASAĞI

Yılda 1,5 ton nitratlı gübre kullanılmaktadır. 280 bin ton gübre bloke edilmiştir, satışı yasaklanmıştır. 2017 şubat ayına kadar nitratlı gübrenin takibi için çalışmalar yürütülecek sonrasında takipli olarak serbest bırakılcaktır. 

Kırmızı et üretimi yıllık 1 milyon 150 bin ton. Yaz aylarında tüketim artışı oluyor. 15 bin 500 ton kırmızı et ihlali için çalışma sürüyor. Fiyatların bu ayalrda artmaması için çalışmalar yürütülüyor. 

İlk defa mart ayında süt üreticilierinin mağdur edilmemesi için alımlar yapıldı. Bu alımlar devam edecek. 

Yatırım ortamına katkı sağlayacak çok büyük bir paketi önümüzdeki günlerde Meclis'e getireceğiz. Bu paket ile  birlikte İleri teknolojik şirketlerin alımında damga vergisi ve harç muafiyeti getirilecektir. Yurt dışındaki fuarlara katılımda kolaylık sağlanacaktır.  Şirketlerin tür değişiklikleri ve tasfiyeleri kolaylaştırılacaktır.  Şirket kurulumundaki bürokratik işlemler tamamiyle bertaraf edilecektir. Arge faaliyetlerinin teşvik potansiyali daha da arttırılıcaktır. Birikimli hayat sigortalarından toplu değil daha uzun vadeli aylık ödemeli şeklinde kullananlara teşvik mekanizması getiriyoruz. İslam ülkelerinden sermaye aktarımının önündeki tüm engelleri kaldırıyoruz. Kira sertifikasına ilişkin her türlü varlık ve haklar istisna kapsamına alınıyor.

NİTELİKLİ YABANCI ÇALIŞANLARA TURKUAZ KART

Yabancıların Türkiye'de çalışmalarına yönelik şartlar iyileştiriliyor. Uluslaraarası çalışma izinleri artık tek bakanlık tarafından yürütülecektir.  Şirket ortaklarına bağımsız çalışma izni verilecek. Kısa süreli olsa da yabancı çalışanlara ve stajyerlere artık Türkiye'de çalışma izni verilecek. Nitelikli yabancı çalışnaların ülkemizde sınırsız çalışmları için Turkuaz Kart'ı verilecek.Suriyelilere daha kolay çalışma izni verilmesinin önü açılıyor.

ALMANYA'NIN İNCİRLİK ÜSSÜ İSTEĞİ

Almanya'nın bir talebi doğru ancak verilmiş bir karar henüz yok. Almanya'da alınan o talihsiz karar sonrası Türkiye elbette çalışma yapıyor. Ancak bu çalışmaların göz önünde çok açık olmaması gerekiyor. Türkiye'nin bu karar karşısında kayıtsız kalması söz konusu değil. 

DİPLOMA TARIŞMASI KASITLI YAPILIYOR

Sayın Cumhurbaşkanı'nın diplamıyla ilgili en ufak bir tereddüt söz konusu değildir. Tüm gerçeklere rağmen yapılan tartışmalar kasıtlıdır ve ahlaki değildir.

'NAMAZ KILMAYAN İNSAN DEĞİLDİR' SÖZLERİNE AÇIKLAMA

TRT'deki programda suç teşkil ediliyorsa bununla ilgili bir soruşturma açılır, gereken yapılır. Suç durumu söz konusuysa savcılar saten harekete geçmiştir.

LGBTİ YÜRÜYÜŞÜNE İZİN VERİLECEK Mİ?

Bu tür izinler için bazı kriterler var. Yetkili merciler bir sakınca yoksa izin verir ve ilgili güvenlik tedbirleri alınır.