Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Toplantı sonrasında kameralar karşısına her zamanki gibi Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş geçti.

Numan Kurtulmuş gündeme dair açıklamalarda bulundu. Açıklamalardan satır başları şöyle,

"Biz üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Şimdi sorumluluğunu yerine getirme sırası AB'de. Biz Türkiye olarak sürecin olumlu sonuçlanması için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Avrupa'nın mutabakatın gereklerini yerine getireceğini umuyoruz.

AB ile Türkiye arasında yapılan müzakere ciddi bir müzakeredir. Hiçbir cümle laf olsun diye söylenmemiştir. Biz Türkiye olarak üzerimize düşeni samimiyetle yerine getirdik. Geri kabul anlaşmasının askıya alınması gündemimizde değil. Vize serbestisi ve geri kabul anlaşması eş zamanlı olarak gündeme gelecektir. 

Verilmiş sözler var, vize serbestisi heba edilmemeli. Müzakere ne Türkiye'nin ne de AB'nin iç siyasetinin konusudur. Biz sonuç almaya odaklanmış vaziyetteyiz. 

Yaz aylarının gelmesiyle boğulma haberleri gelmeye başladı. Buradan ailelere çağrıda bulunmak istiyorum. Evlatlarımız eğer yüzme bilmiyorlarsa böyle yerlerden uzak dursunlar. Denize ya da suya girmenin tehlikeli olduğu yerlerde gerekli uyarılar yapılmalı. Gencecik evlatlarımızı serinlemek uğruna kaybetmeyelim.

Terörle mücadele kararlılıkla sürdürülecek. Şehirlerin yeniden imar ve inşasıyla ilgili süreç de devam ediyor. İlgili bakanlıkların yaptıkları raporları müzakere ettik. Bazı şehirlerin taşınmasıyla ilgili haberler var. Böyle bir konu gündemimizde değil. Terörle mücadele şehirlerin büyük bir kısmında sona ermiştir. Tamamen etkisiz hale getirilene kadar devam edecektir."

BAYRAM TATİLİ HAKKINDA DA AÇIKLAMA YAPTI
Basın toplantısında Kurtulmuş'a bayram tatil hakkında da soru sorulması üzerine,

"Daha bayrama çok var bu konu konuşulmadı" diyen Kurtulmuş, Önce gönül huzuruyla şu ramazanı bir idrak edelim. İnşallah bayrama daha çok var, o sonraki haftaların konusu" ifadelerini kullandı.