Bu kalkışma şüphesiz en başta milletimizin ülkesine geleceğine sahip çıkma iradesi ile başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Bunun yanında başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep tayyip erdoğan’ın ortaya koyduğu irade, hükümetimizin de olayı büyük bir sükunetle karşılaması sonrası adımları vakit geçirmeden atmasıyla sağlanmıştır.

"GENEL BAŞKANLARA TEŞEKKÜR ETTİK"

Burada teşekkür etmemiz gereken çok sayıda kurum var. Bizimle temasa geçen CHPMHP HDP yöneticileri bunun başka bir şey olduğunu ve burada parti hesabı asla yapılamayacağını, millete karşı yapılan bu alçakça girişimini karşısında olduklarını ve hükümete her türlü desteği vermek konusunda hazır olduklarını söylediler. Biz de sayın genel başkanlara teşekkür ettik.

"MEDYA MİLLİ DURUŞ GÖSTERDİ"

Bir başka teşekkürüm Türk medyasıdır. Böylesine olağanüstü bir durumda Türk milletine yakışırı Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine yakışır bir yayın anlayışı ile darbenin asla ve asla meşruiyet kazanamayacağını ve bunu Türkiye’nin geleceğine darbe olduğu tezinden hareketle çok milli bir duruş gösterdiler. Bunu için de bütün medya kuruluşlarına teşekkür ediyoruz.

“BİR FOTOĞRAF ÇOK ETKİLEDİ BENİ”

Bir fotoğraf gördüm çok etkiledi beni. Çarşaflı bir hanımefendi bir hanım direksiyonda yanında başı açık modern giyimli bir hanımefendi yan yana gidiyorlar. İşte Türkiye’yi birleştiren fotoğraf bu. Bu fotoğraf gözlerinden damlaların düşmesine sebep olan fotoğraftır.



*Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamasında yer verdiği fotoğraf

Ayrımız gayrımız yok. Bu millet bunu 15 Temmuz gecesi bir kez daha ispat etmişti. Bu süreçte valililerimiz emniyet müdürlerimiz ve kaymakamlarımız canla başka mesai mefhumu dikkate almaksızın çalışmışlardır. Özellikle kahraman polislerimiz canlarını siper ederek bu alçaklara gereken cevabı vermişlerdir.

“ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM”

Bu sebeple demokrasi mücadelesinde darbe girişimini çökertme mücadelesinde hayatlarını ortaya koyan sivil ve polis şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

“BUNLAR ASKER ELBİSESİ İÇİNE GİRMİŞ…”

Bu darbede bir şeyi özellikle dikkate almamız lazım. Her ne kadar bu darbe girişimiTSK bünyesinde başlatılmış olsa da bunu yapmaya kalkışanların TSK’nın vatanını milletini bayrağını seven subay astsubay ve mensuplarıyla zerre kadar ilgisi yoktur. Bunlar asker elbisesi içine girmiş terör örgütü mensuplarıdır.

Onun için değerlendirme yaparken aziz milletimden talebim şudur: Lütfen bu canilerle silahlı kuvvetlerimizi aynı tutmayın. Silahlı kuvvetlerimiz milletimizin gözbebeğidir.

Bu hani girişimde bulunanların asla ve asla silahlı kuvvetleri temsil edemeyeceğini göz önüne alarak askerimizin kurumsal yapısına zarar verecek hareketlerden vatandaşlarımız uzak olsunlar. Bunu özellikle istirham ediyorum.

“YILDIZLARINA APOLETLERİNE BAKILMAKSIZIN…”

Bir büyük teşekkür de yargı camiasına. İlk andan itibaren bu çılgınca kalkışmaya önderlik edenleri sevk edenleri teker teker Türk adaleti savcıların marifetiyle almıştır. Yıldızlarına apoletlerine bakmaksızın gereğini yapmıştır. Milletin olduğu yerde zillet olmaz.