Başbakan Binali Yıldırım, Vezneciler'de patlama yerini ziyaretinde açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Mardin'in Midyat ilçesindeki terör saldırısını yapan örgütün PKK olduğunu belirtti ve 1'i polis 2'si sivil olmak üzere 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

Dün sabah saatlerinde üniversitenin güvenliğinden sorumlu olan çevik kuvvet ekiplerimizin nöbet değişimine giderken maalesef terör örgütünün saldırısına uğradılar. 6 polisimiz, 5 sivil vatandaşımızı kaybettik. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımız var, dünden beri hastanelerde tedavilerini görüyorlar. Biz de bugün ziyaret ettik, durumları iyi. Birçoğu zaten taburcu oldu. 

"SADECE TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL, DESTEK VEREN BÜTÜN UNSURLARA DA GEREKENİ YAPACAĞIZ"

Biraz sonra cenaze törenine katılacağız. Milletim şunu bilsin ki terör ne yaparsa yapsın, ister şehirlerimizde alçakça bombalı, canlı bombalı saldırılar yaparlarsa yapsınlar, Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlüdür. Türkiye milletini yıldıramazlar. Bu büyük devleti bu mücadeleden geri döndüremezler. Onun için nerede olursa olsun, terörün Türkiye'den çıkması için canla başla güvenlik görevlilerimiz hatta vatandaşlarımız bir vücut olarak o mücadeleyi yapacağız. Sadece terör örgütlerini değil, arkadan onları destek veren bütün unsurlara da gerekeni yapacağız.

"SALDIRIYI PKK ÖRGÜTÜ YAPTI"

Bugün de Midyat'ta bir terör saldırısı gerçekleştirildi. 30 civarında yaralımız var. Maalesef şu ana kadar teyit edilmiş şekliyde 1'i polis 2 sivil olmak üzere vefatımız var. Saldırıyı yapan katil PKK örgütüdür.

Kaynak: Ajanshaber