İşte Başbakan Yıldırım’ın konuşmasının satır başları:

O uzun gecede hainler Cumhurbaşkanlığını, MİT’i, TBMM’yi, Türksat’ı, Boğaz Köprüsü’nü, Genelkurmay’ı daha birçok kritik yeri, bombaladılar, yaylım ateşine tuttular. Her yeri yakıp yıktılar.

Kardeşliğimize adeta kurşun sıktılar. Asker kıyafeti içindeki bu teröristler vatandaşlarımızı katletti, yaraladı.

Bu darbeciler her şeyi hesap etmişler ama astsubay kahraman Ömer Halisdemir’i hesap etmemişler. Her şeyi hesap etmişler ama 16 yaşında babasının yanında şahadete koşan kardeşim Abdullah Olçok’u ve babası Erol Olçok’u hesap edememişler.

İhanet hiçbir hainin yanına kâr kalmaz. Bir temiz ana babanın yetiştirdiği bir Ömer gelir ve alnından vurur haini.

O gece hep beraber parti rozetlerimizi çıkardık, yakamıza ay yıldızlı şanlı bayrağımızı taktık. Bütün siyasetçilerimiz demokrasiye sahip çıktı. Bütün Türkiye darbecilere karşı bir oldu beraber oldu ayağa kalktı. 

'EL SIKIŞIP UZLAŞACAĞIZ'

Vergi prim borçlarını 36 aya kadar taksitlendiriyoruz. Vergiyle ilgili dava ortadan kalkıyor. Bütün dosyalarda el sıkışıp uzlaşacağız. Oturacaksınız maliye ile uzlaşacaksınız. Yen bir sayfa açacaksınız.

Birikmiş vergi cezalarının tamamını kaldırıyoruz. Matrah artırımı getiriyoruz. Geçmişe sünger çekiyoruz.

İşletme kayıtlarını düzeltme imkanı tanıyoruz. Kasa fazlası eksiği hesap kitaptutmuyorsa stoktan gelen farkla hepsini hallediyoruz.

Varlık barışı… İçeride dışarıda para var. Bu parayı da bakamıyorsunuz. Aman çalındı mı alınır mı? Getirin ortaya çıkarın para da işe yarasın ekonomiye katkı sağlasın. Paran varsa derdin var. Derdinden kurtar.

Hiç değilse para gelsin bir işe yarasın. Orada duruyor sizi de bizi de huzursuz ediyor. Gelsin olması gereken yerde olsun. Şüpheci bakış açısından destekleyen ve yanında olan yönetim anlayışına gidiyoruz.