BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "partisinin MHP ile birleşeceğine" yönelik olan iddialara karşın, "Yani bırakın birleşmeyi, bir görüşme bile söz konusu değildir. Bu akla ziyandır. Bu aşamada, MHP'nin kongre sürecinde böyle bir görüşme akla ziyandır." dedi.

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: ''Şehit cenazelerinde ölüm marşının yerine tekbir ve salavat getirilmesi uygulamasını sonuna kadar destekledikliyoruz'' dedi.

Bu konuyu ilk gündeme getiren siyasi partinin BBP olduğunu ifade eden Mustafa Desteci, ''2012'den bugüne kadar yaptıkları tüm toplantılarda, yaptıkları saygı duruşunda tekbir getiriyoruz'' dedi.

Desteci, ''BÖYLE BİR GÖRÜŞME AKLA ZİYANDIR'' dedi

Yaptığı açıklamanın ardından bir gazetecinin "BBP'nin MHP ile birleşeceği" yönündeki iddialara yönelik sorusu üzerine Destici şu sözleri söyledi: ''Böyle bir durumun asla söz konusu dahi olamaz''

Destici, ''BBP olarak MHP'de genel başkanlığa adaylığını koyan hiç kimseyle görüşmedim. Yani bırakın birleşmeyi, bir görüşme bile söz konusu değildir. Bu akla ziyandır. Bu aşamada, MHP'nin kongre sürecinde böyle bir görüşme akla ziyandır." ifadelerini kullandı.