Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı  Binali Yıldırım,  Ak Parti'nin yarın gerçekleştirilecek olağanüstü kongresine tek genel başkan adayı olarak girecek. Ankara'da Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, Yıldırım'la röportaj yaptı. İzmir'deki Başbakanlık Ofisi'nin de yeni dönemde aktif olarak kullanılacağını belirten Yıldırım, "En kısa sürede kabineyi İzmir'de toplayacağız"

"1 KASIM'DA OYLARIYLA BENİ MECLİSE YOLLAYAN DEĞERLİ İZMİRLİ HEMŞERİLERİME MİNNETTARIM"
AK Parti Genel Başkan adayı  Binali Yıldırım, milletvekili seçildiği  İzmir'in kendisine Genel Başkanlık ve Başbakanlık yolunu açan kent olduğunu belirtti ve ekledi: "1 Kasım'da oylarıyla beni parlamentoya yollayan değerli İzmirli hemşehrilerime minnettarım."

"İZMİR, SİYASİ HAYATIMIZA HER ZAMAN DAMGASINI VURAN ÖZEL BİR KENTTİR"
Yıldırım, 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri'nde milletvekili seçildiği  İzmirin kendisine Genel Başkanlık ve Başbakanlık yolunu açan kent olduğunu belirtti. Yıldırım, "1 Kasım'da oylarıyla beni parlamentoya yollayan değerli İzmirli hemşehrilerime minnettarım. İzmir siyasi hayatımıza her zaman damgasını vuran özel bir kenttir. Benim genel başkan adaylığımla beraber İzmir de bir anlamda yeni Başbakanı seçen kent olmuştur. Bize oy versin ya da vermesin, tüm İzmirlilere minnettarım" diye konuştu.
"EN KISA SÜREDE KABİNEYİ İZMİR'DE TOPLAYACAĞIZ"
Kongrenin ardından süratle hükümeti kurma çalışmalarını tamamlayacaklarını anlatan Yıldırım, ilk Bakanlar Kurulu toplantısını  Cumuhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştireceklerini açıkladı. İzmir'deki Başbakanlık Ofisi'nin de yeni dönemde aktif olarak kullanılacağını belirten Yıldırım, "En kısa sürede kabineyi  İzmir'de toplayacağız" diye konuştu.

"ERDOĞAN, AK PARTİ HAREKETİNİN DOĞAL LİDERİ"
Hükümet programının merkezinde Anayasa reformu ve Başkanlık Sistemi'nin olacağını kaydeden Yıldırım, anayasal değişimi sağlamadan ekonomik dönüşümün sürdürülemeyeceğinin ve sistemin tıkanacağının altını çizdi.  Cumhur Başkanı Erdoğan'ın AK Parti hareketinin doğal lideri olduğunu belirten Yıldırım, "Öncelikli hedefimiz sistemin sağlıklı işlemesine olanak sağlayacak anayasal değişiklikleri yapmak ve reformlara hız kazandırmak" dedi.

Kaynak: Yeni Asır, Şebnem Bursalı