İstanbul Tuzla'da Şifa Mahallesi'nde bir ailenin iftarına konuk olan Başbakan Binali Yıldırım'a eşi Semiha Yıldırım eşlik etti. İftar sonrası sohbet ederken 'Vefa Borcu' açıklaması sosyal medyada yankı uyandırdı. 

Başbakan Binali Yıldırım, iftarını Tuzla Şifa Mahallesi'nde bir aile ile yaptı. Mahalle halkını selamlayan Başbakan Yıldırım, iftar için gideceği evin yakınındaki mahalle bakkalından pide aldı. Bir süre çevredeki çocuklar ve mahalleli ile sohbet eden Başbakan Yıldırım, daha sonra iftar yapacağı eve geçti.

Başbakan Yıldırım'a eşi Semiha Yıldırım, İl Başkanı Selim Temurci ve eşi, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ve İstanbul Milletvekili Serkan Bayram da eşlik etti.

İŞTE O AÇIKLAMALAR

"Vefa borcu kredi kartıyla ödenmez. Vefa borcu, bir ömür boyu devam eder. Vefa demek, Gezi olaylarında, 17-25 Aralık'ta, Türkiye sevdalısı Tayyip Erdoğan'a kurulan komploya, tezgaha milyonlarla karşı koymak, ona sahip çıkmaktır. Vefa demek, geçmişinin gücünü geleceğe taşımak demektir. İşte AK Parti ailesi. 2001'den bugüne kadar bu yolculukta, bu dava uğrunda devam eden bütün kardeşlerimizi bir araya getirmişler. Teşekkür ediyoruz, tebrik ediyoruz."