AK Parti Bursa İl Teşkilatı, 14 Ocak'ta özel bir TV kanalında Uğur Dündar’ın moderatörlüğünde ve CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve sözde gazeteci Sedef Kabaş’ın katılımları ile düzenlenen programda Kabaş’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaretleri ve konukların hakaretlere sessiz kalmaları nedeniyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.BURSA (İGFA) - AK Parti Bursa Milletvekilleri Mustafa Esgin, Refik Özen, Ahmet Kılıç, Atilla Ödünç, AK Parti Bursa İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’da katıldı.

Gerçekleştirilen başvuruların ardından bir basın açıklaması düzenleyen AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, CHP’nin adeta yayın organı haline gelen Tele1 ekranlarında sistematik olarak AK Parti'ye, Genel Başkana ilke, ahlak, hukuk tanımayan hakaretamiz ifadelerle en ağır saldırılar gerçekleştirildiğini söyledi. "14 Ocak’ta, Uğur Dündar'ın moderatörlüğündeki programda sözde gazeteci Sedef Kabaş'ın AK Parti Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bu defa hiçbir şekilde tahammülü mümkün olmayan ağır bir hakarette bulunmuştur" diyen Gürkan, "Daha öncesinde değişik zamanlarda ağır hakaretlerde bulunmuş program konukları da bu hakarete sessiz kalarak ortak olmuşlardır” dedi.

"TÜRKİYE’NİN BAŞARISINI HAZMEDEMEYENLER VAR"

Türkiye’nin son 20 yıldır diplomasiden askeri hamlelere, sanayiden teknolojiye, sağlıktan adalete yaptığı devrimsel kalkınma hamleleri ile tarih sahnesinde kutlu yürüyüşüne devam ettiğine işaret eden Başkan Gürkan, "Bu büyük başarıda en büyük pay hiç şüphesiz Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a aittir. Siyasete girdiği yıllardan bu yana, muhalefete sayısız mağlubiyet yaşatan, halkın teveccühüyle seçimler kazanan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu zaferlerini hazmedemeyen “hazımsız güruh” sistematik ve gözü dönmüş bir şekilde saldırılar düzenlemeye devam etmektedir” dedi.

Seviyesi düşük muhalefet anlayışının Türkiye'yi içeride ve dışarıda menfaatinin her daim karşısında yer alarak toplumsal huzura kastedecek hiçbir fırsatı kaçırmadığını öne süren Gürkan, "Milletimizin oylarıyla seçilmiş Sn. Cumhurbaşkanımızın ve milletimizin değerlerinin karşısında durmayı muhalefet yapmak zanneden bu aciz zihniyet, bir kere daha kendisini göstermiştir. Basın ilke ve ahlakına saygı duymayan zavallı sözde gazeteci Kabaş’ın, tek misyonu AK Parti ve Cumhurbaşkanımıza nefret kusmak olan bu televizyon kanalında liderimize yaptığı hakaretleri asla kabul etmiyoruz. Bu ülkeye hizmet etmekten başka derdi ve tasası olmayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret etmek kimsenin haddi değildir. Cumhurbaşkanlığı makamı, bu milletin iradesini temsil eder. Milletin temsil edildiği Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret etmek gözü dönmüşlüktür, hadsizliktir, zavallılıktır. Hiçbir akl-ı selim sahibi, hakareti ifade özgürlüğü olarak nitelendiremez” diye konuştu.