Ak Parti sözcüsü Ömer Çelik genel merkezde bir basın toplantısı düzenledi.

Çelik'in açıklamalarından satır başları:

Söylentilerle terörle mücadeleyi sekteye uğratmak isteyenler var. Güvenlik güçlerimizle ilgili sorunu olan delilleri ile bize başvursun. Delil getiremeyenler, terörle mücadeleye zarar vermesinler.

DAVUTOĞLU'NA ŞÜKRAN BORÇLUYUZ

Partimiz genel kongreye gidiyor. Genel Başkanımız aday olmayacağını açıkladı. Genel Başkanımız Ak Partinin genel başkanlığını yürttüğü dönemde son derece önemli son derece kıymetli hizmetler icra etmiştir.

"Sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız, AK Parti'nin genel başkanlığını yürüttüğü bu süreç içerisinde AK Parti'nin daha ileri gitmesi, ilkelerinin daha çok pekişmesi, çeşitli politikalarımızın güncellenmesi için son derece önemli ve kıymetli çalışmalara imza atmıştır. Kendisi AK Parti kadrolarını, AK Parti'nin geleneklerine, kurumsal ve kuramsal yapısına ve AK Parti'nin bugün ihtiyaç duyduğu birtakım politika güncellemelerine uygun bir şekilde son derece başarıyla yönetmiştir." 

Başbakan olarak 20 aylık dönemde son derece zor kararların altına cesurca imza atmıştır, çeşitli kritik noktalarda tereddüt etmeden kararlar almıştır, basiret ve dirayetle ülkenin yönetimine başbakan olarak katkıda bulunmuş, genel başkan olarak basiret ve dirayetle AK Parti'nin daha ileriye gitmesi için gayretli çalışmaların içerisinde olmuştur."Türkiye için gösterdiği gayreti hepimiz müşahede ettik. Görev yaptığı dönemler şükran ve teşekkür ile anılacaktır. 

Kendileri basın toplantısında ifade ettiler. Ak Partinin neferi olarak hizmete devam edeceklerdir. Bu bir görev değişimididr, bayrak yarışıdır. Buna rağmen sosyal medyada bir takım bölücü gruplar, zaman zaman Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza karşı tahkir edici ifadelerde bulunuyorlar. Kimse AK Parti adına gruplar oluşturarak açıklamalar yapamaz. Kimse kulis haberlerine bakarak değerlerimizi yıpratmaya çalışmamalıdır. 

SOSYAL MEDYA AÇIKLAMALARINA DEĞER VERMİYORUZ

Açık ve net bir şekilde söylüyoruz, hiç kimse, kendi kendine bir gruplaşma yaratarak, bu ister sosyal medyada olsun, ister sosyal hayatın içerisinde olsun, ister siyasal hayatın içerisinde olsun AK Parti resmi mekanizmalarının dışında bir gruplaşma yaratarak, AK Parti'nin onayını almadan birtakım çalışmalar yaparak AK Parti adına konuşamaz. Kimsenin AK Parti Genel Başkanını ve Başbakanımızı bu bakımdan olumsuz değerlendirmelerle ele almaya ya da tahkir etmeye hakkı yoktur, hakkı da değildir."
Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza saldıran bu sosyal medya hesaplarının hiçbirisine değer vermiyoruz. Ciddiye almıyoruz. Basında bunlarla ilgili değerlendirmeler çıktığı için bu açıklamayı yapma gereği duyduk. 

"DÜŞÜK PROFİL" TARTIŞMASI

Bir profil tartışması yapılıyor. Düşük profilli yüksek profilli diye. AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık yüksek nitelikli görevlerdir. Bu makamlara getirilecek kişiler de en yüksek nitelikli ve profilli olacaktır. Bunun için başka polemiklere gerek yok.

KILIÇDAROĞLU'NUN "KAN"LI AÇIKLAMASI 

Sayın Kılıçdaroğlu içinde kan geçen bir cümle kurdu. Bu cümlenin Ana muhalefet partisi genel başkanından çıkması çok vahimdir. Anayasanın değişmesi demek darbe hukukunun değişmesi demektir. Biz darbe hukukunun değişmesi için çalışma yapıyoruz. Kaç kere CHP'ye çağrıda bulunduk. Tekliflerinizi dinleyelim dedik. Klasik CHP tutumu içerik tartışmasına girmiyorlar. Masayı deviriyorlar. Sistem tartışmasını rejim tartışmasına çeviriyorlar. Bunların açık şekilde toplumun önünde tartışılması gerekiyor. Buna halk karar vermelidir. Halkın iradesinin tecelli olduğu bir sonuç olacaktır.

İçinde kan geçen cümleler yanlış. CHP demokratik siyasetle alakası yok. Bu açıklamayı son derece vahim buluyoruz. Umarız düzeltirler. Bu Türkiye için bir şanssızlıktır.

BAHÇELİ'NİN SÖZLERİ

Sayın Bahçeli'nin bir ön cümlesi var. Kongre sonrası AK Parti'de kriz olursa, zaafa düşerse, zaaf olmasın diye biz destek vermeye hazırız diyor.
AK Parti kadroları 2002'de hangi bütünlük içindeyse bugün de aynı bütünlük içindedir. AK Parti'de zaaf olmayacaktır.
Terörle mücadele konusunda ise Sayın Bahçeli'nin verdiği desteğe teşekkür ediyoruz.

Başkanlık sistemi meselesi AK Parti'nin resmi görüşüdür. AK Parti'yle bir şey konuşulacaksa, temel politikalarımızdan asla taviz vermeyiz.