Bursa'da CHP İl Başkanlığı'nın elektrik faturası protestosu, kesilen enerji sonrasında yapılan fatura ödemesiyle devam ediyor.BURSA (İGFA) - Protesto için ödeme yapılmaması nedeniyle enerjisi kesilen CHP Partisi Bursa İl Başkanlığı'nın elektrik faturasını bir çuval dolusu parayla ödeyen CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, LİMAK Enerji Uludağ Elektrik Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

Beraberinde ilçe başkanları, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, il yöneticileri olduğu halde Uludağ Elektrik önünde basın açıklaması yapan Karaca, AKP yönetimindeki ülkemizin yangın yerine döndüğünü ve her yerde dram yaşandığını belirterek, "Bu yangının en baş sebeplerinden birisi de elektrik faturaları. Ülkemizde bugün 47 milyon elektrik abonesi var ve bu abonelerin büyük bölümü faturaları ödemekte güçlük çekiyor, ödeyemiyor" dedi.

Vatandaşların yaşadığı sıkıntıyı paylaşmak, onların sıkıntılarını dile getirmek için partimize gelen elektrik faturasını ödemeyeceklerini anımsatan Karaca, "Ocak ayında 3 bin 440 lira gelen elektrik faturamız bir ay sonra zamlı tarifeyle 11 bin 530 lira geldi. Biz de herkesin sesi olmak için bu faturayı ödemedik. Bugün geldiğimiz noktada elektriğimiz kesildi. Biz karanlıkta da kalırız, gaz lambalarıyla açıklamalar da yaparız. Ancak şu var ki, yaşadığımız sürece, yaşadığımız döneme en iyi anlatacak bir tablodur bu" diye konuştu.

Elektrik faturasını ödemek için bankaya giderek para çektiklerini anlatan Başkan Karaca, "Paramızın düştüğü duruma bakın. Bu fotoğraf bu dönemin simgesidir. Bu faturada yazan tutarı ödemek için bu kadar para çektik" dedi.

CHP’liler daha sonra gişeye geçerek fatura ödemesini gerçekleştirdi.

İl Başkanı Karaca, elektriğin kesilmesi nedeniyle oluşan açma-kapama cezasını bizzat kendisinin ödeyeceğini sözlerine ekledi.