CHP Gaziantep Milletvekili olan Akif Ekici, laiklik çıkışı ile tepkileri üzerine toplayan TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın istifa etmesi gerektiğini savunarak, "Toplumun tamamını kucaklaması ve tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı'nın da, laiklik konusunda İsmail Kahraman'dan farkı yok" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Merkezi tarafından Denizli örgütlerini denetlemeleri için görevlendirilen CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ile CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, ilçelerde ve kent merkezindeki örgütlerde temaslarını sürdürüyor. İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda konuşan Candan Yüceer, "AKP sadece laikliği değil, iç barışı, dünya barışını da tehdit ediyor. Bizler daha çok çalışıp, bu ülkeyi AKP'den kurtarmak zorundayız" açıklamasını yaptı.

'SURİYE'DEKİ YANGINA SU DÖKMESİ GEREKİRKEN BENZİN DÖKTÜ'

Gaziantep Milletvekili Akif Ekici ise, laiklik ile ilgili açıklamasının ardından İsmail Kahraman'ı artık meclis başkanı olarak görmediğine değindi.

Ekici şu ifadeleri kullandı:
"TBMM Başkanı derhal istifa etmelidir. Toplumun tamamını kucaklaması gereken Cumhurbaşkanı'nın da laiklik konusunda İsmail Kahraman'dan farkı yok. Esad diktatördür doğru ama, Esad'a diktatör diyen Cumhurbaşkanı da diktatördür. Suriye'deki yangına su dökeceğine, benzin döktü. Ülkemize 3 milyon Suriyeli'yi doldurdu. Sadece Gaziantep'te 300 bin Suriyeli var. Kilis nüfusunun iki katı Suriyeli Kilis'te yaşıyor. Son zamanlarda Gaziantep'e bombalar gelmeye başladı. Tüm bunların sorumlusu Cumhurbaşkanıdır. Oturup ağlamayacağız. Laikliğin ve cumhuriyetin, iç ve dış barışın teminatı olan biz CHP'liler daha çok çalışacağız."