CHP'li Muharrem İnce, “Anayasa’da laiklik olmamalı” çıkışı ile büyük tepkilere neden olan TBMM Başkanı İsmail Kahraman hakkında sert konuştu. İnce, "Bu sözler meydan okumadır, geleceğimiz için büyük tehlikedir. Ben de meydan okuyorum. Cumhuriyet savcıları nerede?’’ dedi.

CHP'li İnce, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasındaki kriz” için ise çok tartışılacak bir açıklama yaparak “Gözünü başkanlık bürümüş birisi için, kardeş katli vaciptir” dedi. TBMM’de CHP milletvekilleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen İnce, Erdoğan ve Davutoğlu arasındaki kriz için şunları söyledi:

“Bu bir saray darbesidir. Partinin tüzüğünü yazan Ertuğrul Yalçınbayır nerede? Yok. Kardeşim Abdullah nerede? Yok. Bülent Abi nerede? ‘O zat’ oldu. Abdüllatif Şener nerede? Yok. Yolda buldukları, bir de yola çıktıkları var. Recep Tayyip Erdoğan yolda bulduklarını, yola çıktıklarına tercih eden adamdır. Bunu hala anlamadılarsa ben ne diyeyim? Her şey bir kişinin siyasi ikbali içindir. Gözünü başkanlık bürümüş birisi için kardeş katli vaciptir. Bunu yapacaktır. Bu öğretiden, felsefeden geliyor. Davutoğlu’nu uyarıyorum; Suriye politikasını, Çözüm Süreci’ni, Dolmabahçe’yi onun üzerine yıkacak. Hepsini onun üzerine yıkıp, onu da satacak. Hep birlikte göreceğiz.”