Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleştirilen Ak Parti grup toplantısında MHP'den 1, CHP'den 2 belediye başkanı Ak Parti'ye geçti.

MHP'den istifa eden Bağlıkaya Belediye Başkanı Davut Çalışkan, CHP'den ise Yeşilgölcük Belediye Başkanı Hakkı Şengül ve Orhanlı Belediye Başkanı Erhan Polat Ak Parti'ye geçti.

Ak Parti'ye geçiş planını yapan Mehmet Özhaseki "Belediye başkanlarımız, vatandaşımıza daha iyi hizmet vermek için Ak Parti'ye geçtiler".

Özhaseki, Ak Parti'ye geçmek isteyen belediyelerde belirli kriterler aradıklarını şöyle;

"Çeşitli partilerden 54 tane belediye partimize geçti. Bugün 3 belediye başkanımız daha AK Parti kervanına katılacak. Partimize katılmak isteyen belediye başkanlarında aradığımız bazı önemli kıstaslarımız var: Birincisi, partimize katılmak isteyen belediye başkanının ahlaki değerleri, partimizin ahlaki değerleri ile örtüşecek. İkincisi ise, belediye başkanının kamu malında gözü olmayacak. Son olarak, partimize katılımları kamuoyu açısından da destek görecek. Bu kriterleri taşıyan belediye başkanlarını partimize kabul ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.
Siyasi parti değişikliğinin hiç kolay bir iş olmadığını vurgulayan Özhaseki, “AK Parti, çalışan ve hizmet eden bir anlayışa sahiptir. AK Parti, ‘Sen ben yok! Türkiye var!’ ilkelerinde hareket eder. Çünkü AK Parti, milletin ortak adresi ve sesidir. AK Parti’ye katılımlar önümüzdeki günlerde artarak devam edecek" diye ifade etti.