Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermeni tasarısını kabul eden Almanya'ya yüklendi Mülteci sorununa işaret eden Erdoğan konuyla ilgili 'Avrupa'yla kendi sorunlarımızı çözemezsek, Türkiye Avrupa'nın sorunları önünde set olmaktan çıkar.' diyerek Almaya'ya rest çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi toplantısında konuştu. Burada Ermeni soykırımı tezlerini kabul eden Almanya'ya tepki gösterdi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Şuan da 100 bine yakın Türkiye'de Ermeni var. Bunların yarısı bizim vatandaşımız değil. Biz hassas olmasak bunların yarısını gönderirdik. Avrupalılar'ın diğer mültecilere yaptığı gibi biz de Ermenilere, Ermenistan'a gidin derdik.

Biz bütün arşivlerimizi açtık. Gelin, varsa siz de açın. Buna göre karar verelim. Ama sizin buna yüreğiniz yetmez.

Buradan Almanya'ya ve tüm Avrupa'ya şu mesajı tekrar vermek istiyorum: Ya gündemimizdeki meseleleri hakkaniyetli bir şekilde çözüme kavuştururuz ya da Türkiye,Avrupa'nın sorunlarının önünde bir set olmaktan çıkar, sizi dertlerinizle başbaşa bırakırız.

Bizim istediğimiz, herkes için geçerli kuralların bizim içinde geçerli olması. Biz pozitif ayrımcılık istemiyoruz. Adaletli bir yaklaşım istiyoruz. Avrupa Birliği müstekabatında ne varsa onu istiyoruz. Biz riyakarlık yapılmasını istemiyoruz. Karşımıza Ermenileri, terör örgütlerini sürmeyin. Delikanlı olun benim ciğerimi yiyin.