Cumhurbaşkanı Erdoğan, Artvin'in Yusufeli İlçesi'nde halka hitap etti. Konuşmasının başında İslam aleminin Berat Kandili'ni kutlayan Erdoğan, terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaparak, "Terörle mücadelede Rabb'im inşallah bizleri bir an önce zafere ulaştırsın diyorum. Bunlarla mücadelede Allah'ın izniyle şuna emin olun. Er veya geç zaferle bu iş noktalanacaktır ve şu andaki günler bunların iyi günleridir" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözleri üzerine 'Kahrolsun PKK' sloganları atıldı.

"PARLAMENTODA MİLLETİMİZİN DEDİĞİ OLDU"

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik Anayasa değişikliği teklifinin dün Meclis'te kabul edilmesine ilişkin değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşte dün parlamentoda milletimizin dediği oldu. Milletimiz diyordu ki 'Biz bu millete ihanet edenleri Türk milletinin parlamentosunda görmek istemiyoruz'. Neticede bu oldu ve 376 milletvekilinin oyuyla bu iş gerçekleşti. Parlamentoya kesilmek istenen bileti, parlamento 'hayır' dedi. Bunun kararını yargı vermelidir ve yargıya gönderiyor. Hayırlı olacak inşallah" diye konuştu.

HDP'LİLERE: NEDEN TÜRKİYE'DEN KAÇIYORSUNUZ?
 
Teröristlerin desteklediği siyasi parti parlamentoda terör estirmeye başladı. Arabalarında silah taşıyanlar şimdi Türkiye'den kaçmaya başladılar. Niye kaçıyorsunuz?
 
Çıkmışlar vatanımızda kendilerine göre ameliyat yapıyorlar. Sizleri adım adım izliyoruz izlemeye devam edeceğiz.
 
Paralel devlet, terör örgütüyle omuz omuza dolaşıyor.
 
Bu operasyonlar bitmeyecek, sonuçlandıracağız. Güneydoğu'da, Doğu'da halkım huzuru yakaladığı ana kadar.

"YENİ HÜKÜMETE HATIRLATACAĞIM"

Yarın kongre var. Yeni kabine oluşuyor. Yeni Başbakan'a ve bakanlara tekrar hatırlatacağım. Ben Artvin'deydim. Bu Yusufeli için azami 3 yıl hem barajımız hem Yusufeli ilçesinin bitmesi lazım. Talimatı verdik, 3 yılda bitecek inşallah.