Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul Dostluk Derneği'nin düzenlediği iftar programında konuştu. Erdoğan'ın gündeminde özellikle terör olayları ve İsrail ile varılan anlaşma vardı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları,

"Bir yanda PKK ile yapılan mücadelede verdiğimi şehitlerimiz, diğer yandan DAEŞ terör örgütünün İstanbul'da gerçekleştirdiği saldırıda kaybettiğimiz canlar, yüreklerimiz adeta dağladı. Daha ramazanın ikinci gününde Vezneciler saldırısı ile başlayan terör olayları, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan katliamla neredeyse kesintisiz sürdü. Bu vesileyle terör olaylarında şehit olan güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyorum."

"Türkiye'nin Rusya ve İsrail ile ilişkilerini düzeltme yolunda attığı adımların dışarıdan olduğu kadar, ülke içinden hatta kendi çevremizden birilerini de rahatsız ettiğini görüyoruz" diyen Erdoğan,

"Açıkçası muhalefet partilerinin bu konudaki eleştirilerini ciddiye almıyorum. İçimizdekilerin söylediklerini onlar kendilerine kaynak telakki edip Meclis'te çıkıp onları konuşuyorlar. Fakat bütün bu eleştiriler herhangi bir politikaya, akla, analize dayalı olarak yapılmıyor. Esasen bunlara eleştiri de denilmez. Sadece bizim ak dediğimize kara, bizim kara dediğimize ak demiş olmak için bunları söylüyorlar. Ancak benim asıl üzüldüğüm; hiç ummadığımız, hiç beklemediğimiz, hiç yakıştıramadığımız bazı çevrelerin de aynı koroya katılmış olmalarıdır. Şayet bizim herhangi bir sebepten dolayı eğildiğimizi, büküldüğümüzü; iddialarımızdan, tezlerimizden, davamızdan vazgeçtiğimizi düşünenler varsa; bu bize yapılmış çok büyük bir iftiradır. Tayyip Erdoğan 40 yıl önce nasıl düşünüyorsa, nasıl hissediyorsa, nasıl mücadele ediyorsa bugün de aynı şekilde davranıyor. Elbette bu süreçte kendimizi daha da geliştirdik. Tecrübelerle zenginleştirdik. Bilgimizi arttırdık." şeklinde konuştu.