Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Başkanlık sistemini kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz" ifadesini eleştirdi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun sözleri için, "Ana muhalefet partisi kendisine bir çeki düzen vermeli. Milletten yana mısın, terörden yana mısın? Ana muhalefetin başındaki zatın dün ettiği söz ciddi bir denge problemine işaret ediyor" diye karşılık verdi.

Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu için, "Bu sözlerle içinde yer aldığı meclise de siyaset kurumuna da ihanet etmiştir" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti,

KILIÇDAROĞLU İHANET ETMİŞTİR
"Anamuhalefetin başındaki zatın dün ettiği bir söz daha var ki, gerçekten çok ciddi bir denge problemini işaret ediyor. 'Başkanlık sistemini kan dökmeden getiremezsiniz' diyen bir siyasetçi, milletin iradesine de içinde yer aldığı Meclise de siyaset kurumuna da ihanet etmiş demektir. Şu anda başkanlık sistemini uygulayanlar bunu kan dökerek mi yaptılar?"

"Önemli olan ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olan neyse onu yapmaktır. Başka teklifi olan varsa buyursun getirsin, biz onun da konuşmasından, tartışılmasından memnuniyet duyarız. Kan ticaretine soyunanlar, hiç boşuna heveslenmesinler, Kızılay dışında bir yere de kan vermeyiz, bunu böyle bilsinler."