İSTANBUL, () CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Tuzla Sedef Tersanesi'nde düzenlenen "Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi Anadolu'nun İnşa Başlangıç Töreni"nde konuştu.

"MİLLET KENDİ GÖBEĞİNİ KENDİSİ KESMEK DURUMUNDADIR"
Erdoğan, "Güçlenen, gelişen Türkiye'nin giderek kendi sınırları dışında da daha etkin şekilde varlık göstermesi gerekiyor. Bir yandan ülkemize yönelik tehditlerin büyüdüğü, diğer yandan uluslararası alanda daha görünür olmak zorunda kaldığımız bir dönemde atılan bu adımı esasen geç kalmış bir adım olarak görüyorum. Çünkü bu millet kendi göbeğini kendisi kesmek durumundadır, bunun başka çaresi yoktur" dedi.

"O KADAR BASİT VE MASUM OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"
"Türkiye güçlü bir savunma sanayisi altyapısı kurmak yerine dışa bağımlılığa adeta mecbur ve mahkum edilmiştir" diyen Erdoğan, "Bazıları bunu sadece NATO üyeliğimize bağlar. Ben o kadar basit ve masum olduğunu düşünmüyorum. Tıpkı Devrim otomobillerinin üretimine ilişkin heyecanın çok basit bir sebeple söndürülmesinde olduğu gibi savunma sanayi konusunda da farklı saiklerin devreye
girdiğine inanıyorum" diye konuştu. Erdoğan, 1. Dünya Savaşı'nda parası ödendiği halde teslim alınamayan gemiler örneği olduğunu, aynı şekilde 2. Dünya Savaşı'nda parası ödendiği halde üreten ülkenin kullanıldıktan, yani işi bittikten sonra teslim ettiği gemi örneği bulunduğunu söyledi.

"KENDİMİZE YETMELİYİZ, KENDİMİZE YETER HALE GELMELİYİZ"
Erdoğan, "Doğu ve Güneydoğu bölgemizde yaşanan çatışmalar bahane edilerek, parasıyla dahi bize satılmayan, verilmeyen silahlar mevcuttur şu anda. Bunlar NATO'ta beraber olduğumuz ülkeler, onu da söyleyeyim. Suriye'deki kriz sebebiyle ülkemize yönelik tehditler devam ederken, terör örgütlerine silah yardımı yapanlar, ne yazık ki dost Türkiye'ye bu desteğini vermiyorlar. Ondan
sonra da bana diyorlar ki telefonda, 'medya üzerinden bu konuşmaları yapmayalım.' Doğru, medya üzerinden yapmayalım da terör örgütüne sen ne üzerinden bu silahları gönderiyorsun? Onun için kendimize yetmeliyiz, kendimize yeter hale gelmeliyiz" diye konuştu.

"KAPSAMLI BİLGİLENDİRME, BİLİNÇLENDİRME KAMPANYASI BAŞLATMALIYIZ"
Savunma sanayisinde yapılan çalışmaların ve bugünkü törenin anlamının gelecekte çok daha iyi kavranacağına ifade eden Erdoğan
"Bizler işimiz gereği elbette meselenin farkındayız ama milletimizi özellikle de yeni nesilleri bu bakımdan çok iyi bilgilendirmeliyiz. Tarihini, kültürünü, hedeflerini bilen nesiller yetiştirmeyi başarmadan geleceğimize güvenle bakamayız. Bunun için özellikle zaferlerimizi onlara çok iyi anlatmalıyız, gençliğimizi aşağılık kompleksiyle değil, öz güven içinde yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Bana göre hiçbir evladımız, Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı yerleri görmeden, o havayı teneffüs etmeden hayata başlamamalı. Kut'ül Amare Zaferi'nin ayrıntılarını bilmeyen hiçbir evladımız kalmamalı. Kurtuluş Savaşımızı başından sonuna kadar öğrenmemiş hiçbir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmamalı. İnşallah önümüzdeki dönem bu anlayışla okul kitaplarından sinemaya, tiyatroya kadar her alanda kapsamlı bir bilgilendirme ,bilinçlendirme kampanyası başlatmalıyız" ifadelerini kullandı.