Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Muhtarlar Toplantısı'nda canlı yayında açıklamalar yapıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de muhtarlara hitap ediyor

CANLI YAYIN;  Mehmet Akif'in satırlarında alıntı yapan başbakan, tarihimizden ibret alıyoruz. Bunun için terörle mücadelemizi kendimiz yürütüyoruz. Bölge sorunları çözerken kendi inisiyatifimizi kullanıyoruz dedi.

IMF ile borçları kapatıp, üstüne borç verdiklerini belirten cumhurbaşkanı, diğer ülkelerle ortak sorun çözümü bulmaya çalışıyoruz ancak yapmamız geren işleri kendimiz yapıyoruz. Müttefiklerimizle birlikte hareket edip sonuca varmaya çalışıyoruz.

Tarihimizi unutturmamak için, Kut'u unutturmamak için her gün daha fazla çalışıyoruz. Bizi tarihe gömmeye çalışanlara karşı tarihimizi korumalıyız.

2200 yıllık geçmişimiz var ama biz göçebe kabile değiliz. Bizim kurduğumuz devletler dünyaya hükmetti. Mezhebimizin temsilcileri İslam dinini dünyanın her yanına yaydı.

Geçmişimizi bilmeden önümüze çıkan sorunları büyütüp çözümünü zorlaştırıyoruz. Geçtiğimiz yüzyılda topraklarının altıda birini kaybeden bir devlet için terör eylemleri büyük sorunlar değildir.

Türkiye'yi teröre destek vermekle suçlayan devletlerin asıl terör destekçileri oldukları malumdur. Sözde milletvekillerinin terör örgütüne destek verdiklerini, meclisi nasıl sabote ettiklerini hep birlikte gördük. Millete üzüntü verecek tablolara neden oldular. Bunlar bu milletin temsilcisi olma kapasitede değiller.

Dünyada başka hiçbir ülkenin gösteremeyeceği sabırı gösteriyoruz. Bizim tarihimiz ırkçılığa ve sömürgeciliğe izin vermez. Bu tarz yaklaşımda bulunanların Türkiye'yi anlayabilecek yetkinlikte değiller.

Gezi olaylarında bize göstericilere sert davrandığımız konusunda uyaran devletler, kendi ülkelerindeki gösterilere en sert tepkileri gösteriyorlar.

Batı ülkelerinde giderek daha sık karşılaşılan hak ihlalleri konusunda endişeliyim.

Tüm ülkelerin Türkiye kadar dirençli olmaları gerekiyor.