Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığu Külliyesi'nde 27. Muhtar Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan'ın, FETÖ ile mücadele ve OHAL hakkında söyledikleri gündeme bomba gibi düştü.

OHAL'ın uzatılmasından yana olduğunu belirten Erdoğan'ın sözleri sosyal medyada trend topic listesine girdi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları,
"Bugüne kadar şahsen görüştüğüm veya arkadaşlarımın ziyaret ettikleri şehit yakınlarımızın, gazilerimizin vakur duruşları beni ayrıca duygulandırıyor. Şehitlerimizle ilgili öyle hikayeler, öyle anekdotlar işitiyoruz ki tüylerimiz diken diken oluyor. Milletimiz bu imanla, bu inançla, bu azimle, bu dirayetle mücadelesini sürdürdüğü müddetçe yedi düvel bir olup üzerimize gelse, Allah'ın izniyle bizi bir adım geriletemez. Bu devletin, bu terör organlarının uzantılarından arındırılması için zamana ihtiyacı var. Biz şu anda zamanla yarışıyoruz. Mesele öylesine derin ve öylesine girift ki 3 aylık sürenin yeterli olmayacağı görülüyor. Bunun için dün yaptığımız Milli Güvenlik Kurulu toplantısında olağanüstü halin 3 ay daha uzatılması hükümete tavsiye edildi."

OHAL UYGULAMASI
Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti, "Olağanüstü hal uygulaması, tamamen FETÖ ve PKK terör örgütleriyle daha etkin mücadele amacına yöneliktir. Anamuhalefet partisinin, 'olağanüstü hal yetkileriyle hayata geçirilen hususların Meclis'in rutin çalışmalarıyla çözülebileceği' görüşüne kesinlikle katılmıyorum." ifadelerini kullandı.

'BELKİ 12 AY DA YETMEYECEK'
"Fransa'da üç ay, artı üç ay ve son olarak da altı ay olmak üzere toplamda bir yıllık olağanüstü hal var." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyadan kimse Fransa'ya diyor mu 'Siz niye bir yıl olağanüstü hal ilan ettiniz?'. Bakan arkadaşlara bunlar akıl veriyorlar, diyorlar ki 'Bir yıl olağanüstü hal Türkiye için doğru değil. Şu üç ayı bir daha uzatmayın ha'. Dur bakalım, sabırlı ol. Belki 12 ay da yetmeyecek." şeklinde konuştu.