TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nda görevli olan CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, 15 Temmuz'da darbeye kalkışan üst düzey askerlerle görüşmek istediklerini fakat buna hükümetin izin vermediğini açıkladı.

Erdoğdu devam eden paylaşımında darbeye kalkışan kişilere sormak istediklerini de sıraladı.

İşte Erdoğdu'nun konu hakkındaki paylaşımları,

"1- Darbe Komisyonu'nun CHP'li üyeleri olarak tutuklu darbecilere soracağımız onlarca soru var. Hükümet bu sorular ve cevaplarından korkuyor.

2- Darbe başarılı olsaydı Darbenin Cumhurbaşkanı kim olacaktı? Başbakan olarak kimi atayacaktınız? Bakanlar Kurulu'nda kimler olacaktı?

3- Yurtta Sulh Konseyi kimlerden oluşuyordu? Bu konsey üyeleri ile darbe öncesi görüştünüz mü? İçinde sivil siyasetçi var mı?

4- Darbe öncesi sizi darbeye özendirip daha sonra sizi terkederler oldu mu? Varsa bunlar kimler?

5- Darbe öncesinde görüştüğünüz diplomatik misyon temsilcisi oldu mu? Varsa bu görüşmelerde neler konuşuldu?

6- Darbe gecesi boyunca herhangi bir pazarlık oldu mu? Varsa kiminle görüştünüz? Sizden istekler nelerdi? Nasıl sonuçlandı?

7- TSK içerisinde çok hızlı terfi edip sürekli korunduğunuz anlaşılıyor... Korunmanızı ve kollanmanızı kimlere borçlusunuz?

8- Şu an itibariyle sizin yürüttüğünüz veya sizin adınıza yürütülen bir pazarlık süreci var mı? Bu pazarlığın konusu nedir?

9- Kumpas davalarında rolünüz oldu mu? Bu konuda sivil otoriteden emir veya tavsiye aldınız mı? Varsa bu emir ve tavsiyeleri kim verdi?

10- Yaptıklarınızdan pişman mısınız? Bu pişmanlığı gidermek ve Halkımızdan af dilemek için anlatmak istediğiniz konular nelerdir?"