Arif ARSLAN / BATMAN, () - DEMOKRATİK Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Mandela'ya benzettiği Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması gerektiğini öne sürüp, "Peki çözüm ne? Çözüm, sayın Öcalan serbest bırakılacak. Sayın Öcalan özgür bırakılacak, gelecek Diyarbakır'da ikamet edecek, buradan süreci bizzat yönetecek" dedi.

Partisinin Batman'da yapılacak il kongresi öncesinde il teşkilatını ziyaret eden DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması ile ilgili yurt dışında başlattıkları kampanyayı değerlendirdi. Batman Belediyesi konferans salonunda partililere konuşan Yüksek, arada bir heyetlerin Öcalan ile görüşmesiyle sorunun çözülemeyeceğini savunarak şunları söyledi:
"Biz şunu söylüyoruz, bakın böyle çözüm mümkün olmuyor. Neden dolaylı görüşerek oluyor, neden arada heyetlerin gelip gitmesiyle mümkün oluyor. 'Arada bir heyet İmralı'ya git, heyet Kandil'e git, heyet meclisle görüşerek, gel bizlerle görüş.' Aradan yıllar geçiyor, doğru, dürüst bir çözüm ortaya çıkmıyor. Peki çözüm ne? Çözüm sayın Öcalan serbest bırakılacak. Sayın Öcalan özgür bırakılacak, gelecek Diyarbakır'da ikamet edecek, burudan süreci bizzat yönetecek. Aracılarla bu işler halledilemez, aracıların devri kapanması gerekir. "

Güney Afrika'da da benzer süreçlerin yaşandığını kaydeden Yüksek, orada Mandela'nın serbest bırakıldıktan sonra sürecin sağlıklı olarak devam ettiğini söyledi. Öcalan'ın da bu yüzden serbest bırakılması gerektiğini savundu.