Akit gazetesi yazarı Sinan Burhan, 16 Nisan sonrasında eski Cumhurbaşkanı Abullah Gül ile eski Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın muhalif kanatta yer almasının AK Parti'ye zarar vereceğini ifade ettikten sonra küskünlerin davet edilmesi gerektiğini ifade etti.

İşte Sinan Burhan, Gül ve Arınç hakkındaki o yazısı,

"Oyun büyük, 16 Nisan referandumundan evet çıkması ile birlikte, şimdi de siyasi darbe hevesinde olanlar var. AK Partiyi bölmek ya da alternatif partiler kurarak zayıflatmak istiyorlar. AK Partinin güçlü bir biçimde yoluna devam etmesi için Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın bir anca AK Partiye girmesi ve genel başkan olması gerekir.

AK Parti’deki küskünler kendini referandumda belli etti. Artık gizlenecek bir şey yok. O nedenle partinin disiplinli ve tek elden yönetilmesi gerekir. Kabine ve parti uyumunu sağlamak elzemdir. Kabinede uyum sorunu olduğu herkesin bildiği bir sır. Sayın Erdoğan partinin başına gelirse yeni parti arayışındakiler aradıkları zemini bulamazlar.

Başbakan Binali Yıldırım beklenenin üzerinde başarılı oldu. Millet Başbakan’ı çok sevdi. Yumuşak ve hikmetli üslubu ile süreci iyi yönetti. Referandumda gece gündüz demeden çok çalıştı. Ancak hükumet, parti ve külliye uyumunun sağlanması gerekir. Yetki bir an önce tek elde toplanmalıdır. İktidarın Cumhurbaşkanlığı sistemini getirmesinin en temel nedeni uyumsuzluk, parçalı yapı, koalisyonlar değil mi? O nedenle her kafadan bir ses çıkmamalı. Birlik sağlanmalı. Yoksa yönetim krizi derinleşir. AK Parti zarar görür.

Bu bağlamda Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Bülent Arınç gibi isimlerle bir araya gelinmeli ve gönülleri alınmalıdır. İmkan varsa partide görev verilmelidir. Siyasi akıl bunu gerektirir. Bazı troller hemen kızabilir. Şimdi kızma zamanı değil akılla hareket etme zamanıdır. Sayın Erdoğan bir olacağız iri olacağız diye sık sık ifade eder. Başarının sırrı buradadır. O nedenle kucaklayıcı olmak şarttır. Bu isimler dışlandıklarını, hakarete uğradıklarını düşünüyorlar. Bu sürece müdahale önemlidir."

Kaynak: Akit