Kandil'de Devlet'in de bilgisi dahilinde birtakım görüşmeler yaparken Kandil'in bombalandığını söyleyen Demirtaş'ın bu sözleri şok etkisi yarattı.


Merkezi Diyarbakır'da bulunan ve uyduda yayın yapan Azadi TV'de programa katılan Selahattin Demirtaş, Aralık ayında Kandil'e gittiğini, burada çukur kazma ve barikat meselesinin diyalog ile çözülmesi için Kandil'de girişimlerde bulunduğunu öne sürdü. Demirtaş, "Aralık ayında Kandil'e gittim, devleten ve İçişleri Bakanı'nın bundan bilgisi vardı. Kandil'de KCK yetkilileri ile görüştüm. Niyetimizi anlattım, bu konudaki beklentimizi anlattım" ifadelerini kullandı.

Biz demokratik siyaset yapıyoruz, o hendek barikat meselesinde de evet Kürtlerin hakkı var bunları biliyoruz, biz de savunuyoruz ve özerklik bizim parti programının bir parçasıdır. Fakat biz bunu demokratik siyasi alana çekmek istiyoruz, hendek, barikat meselesinden çıkarmak istiyoruz. Çok uzun tartışmalar oldu orada" dedi.

Demirtaş, "benim orada görüşme yaptığım yeri bombaladılar. Hava saldırısı yapıldı yani, bulunduğum yeri vurabilmek için bayağı bir çalıştılar" dedi.