DEVA Partisi ilk mitingini Gaziantep’te düzenledi. Mitingde konuşan Babacan, cebinden 200 lira çıkartarak paranın değerini tedavüle çıktığı gün ile kıyasladı.GAZİANTEP (İGFA) - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ilk mitingini düzenlediği Gaziantep'ten Beştepe'ye seslendi.

“Mitingimizi ulaşımı en zor yere göndermeye çalıştılar.Ne oldu? İşte buradayız" diyen Babacan, "On binler akın akın bu meydana geldi. Ey Beştepe, görüyor musun? Duyuyor musun? Biz dimdik ayaktayız" mesajı verdi.

DEVA Partisi, kendi adıyla sanıyla, kendi şanıyla namıyla, kendi logosuyla bayrağıyla seçime girecek ve inşallah bu seçimi kazanacağını öne süren Babacan, "Buradan onlara sesleniyorum: İstediğiniz kadar seçim yasasını değiştirmeye çalışın. İstediğiniz kadar Valilikleri, Belediyeleri maşa olarak kullanıp bizi durdurmaya çalışın. DEVA Partisi’ni engellemeyi ancak rüyanızda görürsünüz" dedi.

Yurdun dört bir yanından iktidara yürüdüklerini ifade eden Babacan, “Sayın Erdoğan; duy burayı. Gaziantep’i, duy. O krizlerin ortağı Bahçeli’yi de al yanına, iyi dinle. DEVA Partisi gümbür gümbür geliyor. Damla damla yurdun dört bir yanından iktidara yürüyoruz. Emaneti teslim almaya geliyoruz" diye konuştu.

‘BIRAK MİLLETE HİKÂYE ANLATMAYI, MEMLEKET NE HALE GELDİ, ONU ANLAT’

“Sayın Erdoğan, bırak millete hikâye anlatmayı. Tek yetkili cumhurbaşkanı olduktan sonra memleket ne hale geldi, sen onu anlat" diyen Babacan, "Şu dört yıllık karnenden bir haber ver.O karnede hayat pahalılığı var mı? Var. Yüksek enflasyon var mı?Var. Son 20 yılın en yüksek enflasyonu,yüzde 150’lerde. Karnede derin yoksulluk var mı? Var. İnsanlar çöpten yemek topluyor. Karnede işsizlik var mı? Var. İşte karne bu. Tek başına tek imzayla yönetilen ülkenin hali bu. Gaziantep en güzel baklavayı üretiyor fakat Gaziantepli baklavayı yiyemiyor. Bu memlekette içi boş baklava satılmaya başladı. Sayın Erdoğan, gel beraberce Gaziantep’in sokaklarında şöyle bir tur atalım. Tabakhane’de, Cinderesi’nde, Şoför Ali Caddesi’nde, Perilikaya’da, Akyol’da bir gezelim de esnafın, vatandaşın halini gör. Çok değil 1 saat. Boş tost satışları başladı. Benim sanayideki arkadaşım boş tost ile karnını doyuruyor. Memlekete karne dönemini geri getirdiler" diye konuştu.

‘MADEM HİKMET İMZADA, AT İMZAYI DA ENFLASYONU DÜŞÜR’’

2002-2008 yılları arasında, petrol fiyatları 20 dolardan 150 dolara çıkarken biz bu ülkede enflasyonu tek haneye düşürdüklerini anlatan Babacan, "İnsan ‘Ali Babacan, zamanında sen bunu nasıl başardın’ diye sormaz mı? ‘Petrol fiyatları 7,5 kat artarken bu enflasyonu nasıl düşürdün, bu ekonomiyi nasıl büyüttün?’ diye sormaz mı? ‘Ben imza atmasaydım yapamazdı’ diyor.Madem hikmet imzada, haydi at o imzayı da enflasyonu düşürüver bakalım" dedi.

Son 5 ayda en az 30 milyar dolar daha döviz yakıldığını iddia eden Babacan,“Paramızı pul ettiler, pul. Şu para var ya, şu para 200 lira. Demokrasimizi de ekonomimizi de güçlendirdiğimiz dönemde tedavüle çıkmıştı. O günkü değeri 123 dolardı.Bugün kaç dolar? 12,5 dolar. Hiçe döndü, pula döndü. Memleketi düşürdükleri durumun özeti bu. Bizim bir Türkiye hedefimiz var. Eksik gedik değil, tam demokratik Türkiye.Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin eşit ve birinci sınıf vatandaş olduğu bir Türkiye.Herkesin insan onuruna yakışır bir hayat yaşayacağı Türkiye. Ülkemizi asla öfkeye teslim etmeyeceğizTürkiye’yi barışın, huzurun, özgürlüğün limanına sağ salim yanaştıracağız.Haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik son bulacak. Ayrımcılık, torpil son bulacak.Kamuda mülakatı kaldırıp atacağız. Adaleti biz tesis edeceğiz" diye konuştu.

Babacan, konuşmasında, “Hukuku biz ayağa kaldıracağız. Demokrasimizi biz yükselteceğiz. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçeceğiz. Bu pahalılık, bu yoksulluk, bu baskı dönemi bitecek. Özgür ve zengin bir ülke olacağız" mesajlarını da verdi.